Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jämtins slagsmål utreds av åklagare

Sport | 17/02/2009 11:38

Nu kan Linköpingsspelaren Andreas Jämtin riskera fängelse.

Avstängd från en match i elitserien - nu kan Linköpingsspelaren Andreas Jämtin även riskera fängelse. Slagsmålet i spelargången mellan Brynäs sportchef Michael Sundlöv och Jämtin blev i dagarna ett ärende för polisen, skriver Aftonbladet och Expressen.

– Om ishockeyspelare slåss på rinken är det en sak, även om det inte får vara övervåld där heller. Men sker våldshandlingar utanför sargen är det en angelägenhet för polis och åklagare, säger Mikael Hammarstrand, vice chefsåklagare i Gävle till Aftonbladet.

Sundlöv tycker att en utredning är bra.

– Då kanske sanningen kommer fram. Sanningen är nämligen så att jag krokar ihop med Jämtin, sedan klappar han till mig, säger Brynäs sportchef.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd bötfällde Sundlöv och klubbens materialförvaltare, Mattias Pettersson, med 25 000 kronor respektive 20 000 kronor. Andreas Jämtin stängdes av i en match.

Skrivet av: