Måndag 2 Aug
Stockholm

Timrå behöver finalspel

Enda chansen för Timrå IK att gå runt denna säsong är att nå en finalplats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Timrå IK ser ut att göra minusresultat för första gången sedan säsongen 2001/2002. Det krävs att man går till final i slutspelet för att så inte ska bli fallet.

–Går vi till final så går det runt. Men det beror ju också på antalet matcher vi spelar. Först i april vet vi, säger klubbdirektören Thomas Johansson till Sundsvalls Tidning.

Det är finanskrisen som ställer till det, menar han. Vissa sponsorer har sagt upp sina avtal med klubben medan några andra gått i konkurs. Det påverkar förstås klubben.

–Jag läste häromveckan att finska ligan skulle sänka lönerna med 20 procent. Så blir det inte här till nästa säsong, men troligen tio-tolv procent. Först på tre års sikt kanske 20 procent. Men det finns ju något positivt med att få ner lönerna också och jag hade gärna sett ett lönetak i Elitserien. Går det i USA med så starka marknadskrafter så borde det gå här också.

Timrå IK hade förra säsongen en omsättning på 97 miljoner kronor. De senaste säsongerna har resulterat i ett stabilt eget kapital på elva miljoner kronor, men nu blir det svårt att nå nollresultat.

Timrå innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen i årets elitseriespel och är klara för fortsatta äventyr.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela