Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Luleås stjärnor helt under isen

- 11/03/2009, 13:20 -

Flera välbetalda Luleålirare har inte ens mäktat med en assist mot Frölunda.

Luleå har efter den inledande uppvisningen i SM-kvartsfinalen mot Frölunda somnat in och låtit göteborgarna att inte bara komma ikapp, utan även gå förbi. Målen uteblir och spelarna ser allt mer trötta ut - trots att serien i högsta grad fortfarande lever.

Inför den fjärde kvartsfinalen i Scandinavium står det klart att fyra av Luleås absolut bäst betalda stjärnor inte ens mäktat med en assist under kvartsfinalserien mot Frölunda. Dieter Kalt, Martin Chabada, Lubos Bartecko och Tommie Miettinen har trots två timmars hockey mot Frölunda knappt gjort någonting. Sammanlagt har de fyra välbetalda spelarna skjutit 16 skott på målvakten Johan Holmqvist. Det blir 1,33 skott i snitt per spelare och match. Knappast godkänt om man drar hem hundratusentals kronor per månad.

Omark & co: levererar

Istället är det femman med Linus Omark, Johan Harju, Mats Lavander, Jaroslav Obsut och Kristofer Berglund som blivit tvungen att dra ett ohyggligt stort lass. Femman har gjort 90 procent av Luleås åtta mål mot Frölunda. Men en lysande kedja vinner inga guld på egen hand. Nu hoppas hela Luleå på att hela laget vaknar till. Eller att tränarna Roger & Roger (Kyrö och Rönnberg) skyfflar om i laget.

– Visst vore det bra om några flera klev fram och gjorde poäng. Men vi jobbar stenhårt på det och jag hoppas och tror att det lyckas, säger österrikaren Dieter Kalt som är en av de fyra stjärnor som inte gjort något mål, säger han till NSD.

Frölunda har nu två hemmamatcher på raken. En vinst för göteborgarna i kväll betyder att Luleås uppförsbacke kan bli omöjlig att klättra. Men Kalt förblir hoppfull.

– Jag känner pigg i benen och skridskoåkningen känns bra. Nu handlar det om att komma i rätt lägen där jag kan göra mest nytta för laget.

– Men jag tvivlar inte en sekund att vi ska klara av det. Slutspel är speciellt och det handlar både om mentala och fysiska saker som fäller avgörandet.

Frölunda når upp till förväntningarna

I Frölunda är tongångarna desto mer positiva. Ulf Dahléns mannar spelar som i trans och har verkligen nått upp till de högt ställda förväntningarna. I kväll vill man på allvar återgälda den lojala publiken i Scandinavium med att sätta ännu en spik vad som kan snart se ut som en Luleåkista.

– Vi har skapat oss ett bra läge, men det räcker inte. Det är fortfarande först till fyra vinster som gäller. Men det är klart att det känns skönt att veta att de två kommande matcherna kommer att spelas inför vår sköna hemmapublik. Det ger alltid ett extra stöd, säger en glad Ulf Dahlén till Hockeyligan.

Skrivet av: