Succélobben som räddade Tre Kronor

Linus Omark blev hjälte i Schweiz.

Efter att Patrik Zackrisson, med sitt andra mål för kvällen, räddat Tre Kronor från förlust med sin kvittering 14 sekunder före slutsignalen, var det dags för Omark att stjäla rubrikerna i straffläggningen.

Lurade ner målvakten

Efter att långsamt ha glidit fram mot den schweiziske målvakten Marco Bührer och lurat ner honom valde Linus Omark att lobba pucken ribba in.

– Jag har aldrig sett något liknande. Jag har aldrig ens sett någon som försökt, säger förre landslagsstjärnan Håkan Södergren i TV8.

Timråtränaren Challe Berglund trodde knappt sina ögon:

–Helt galet.

Linus Omark själv verkade helt nöjd. Men som den hockeyliraren han är vill han inte skryta.

– Den var godkänd, säger Omark i TV8 med ett stort leende.

–Jag tänkte göra det lite retfullt enkelt. Jag tror jag har satt tre av fyra såna här försök tidigare på match. Jag missade en i julas borta i Ryssland, då missade jag pucken så det såg nog inte så snyggt ut.

Se succémålet:

Matchfakta:

Sverige-Schweiz 4-3 efter straffar (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (9.20) Magnus Johansson (Kristofer Berglund, Linus Omark) spel fem mot fyra, 1-1 (16.58) Severin Blindenbacher (Thierry Paterlini) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 1-2 (6.06) Ryan Gardner (Goran Bezina, Martin Plüss).

Tredje perioden: 2-2 (8.17) Patrik Zackrisson (Linus Omark), 2-3 (19.05) Kevin Romy, 3-3 (19.46) Patrik Zackrisson (Magnus Johansson) spel sex mot fyra.

Skott: 41-27 (14-8, 10-7, 12-7, 5-5).

Utvisningar, Sverige: 5x2. Schweiz: 11x2.