Handskarna kastades i Karlstad

Brynäs kritiserade Rådbjers kompetens.

Den fjärde kvartsfinalen mellan Färjestad och Brynäs hade flyttats från Gevalialand till Löfbergs lilaland.

Färjestad tog snabbt ledningen genom Jesper Mattsson i femte minuten. Sedan började utvisningarnas afton. Minuten efter målet ruffade lagen till sig varsin 2+2 utvisning. Domare Ulf Rådbjer hade fullt upp under första perioden.

Ett större bråk en kvart in i matchen blev varsitt matchstraff för lagen. Först ut var två spelare vid avbytarbänken, Johan Motin och Jörgen Sundqvist, som inte var inblandade i spelet just då. Båda visades ut 2+2 minuter.

Brynäs Daniel Widing anklagar domaren Rådbjer:

– Han är för dålig, det är klart att det blir irriterat då, säger Widing i Canal plus.

Nästa par ut var Anders Bastiansen och Jörgen Sundqvist. Domarna gick snabbt emellan, men samtidigt bröt ytterligare ett slagsmål ut, mellan Martin Sevc och Jonathan Granström. Både Sevc och Granström kastade handskarna och fick matchstraff. Bastiansen och Sundqvist fick bara 2 minuter för roughing.

Första perioden resulterade i fem utvisningar för Brynäs, sammanlagt 37 minuter, och sex stycken för Färjestad, sammanlagt 47 minuter.

Daniel Widing kvitterar till 1-1, tre minuter innan pausvila, men Färjestad reser sig och tar ledningen igen knappt två minuter senare genom Per Åslund.

Några fler mål blev det inte under matchen, men bråkigt var det på en gång i inledningen av andra perioden, efter bara 14 sekunder utvisades Stephen Dixon i Brynäs och Peter Nordström i Färjestad. Rekord för säsongen?

Brynäs försökte ihärdigt nå en kvittering. De fick upp farten och visade att de inte skulle ge sig utan kamp. Färjestad presterade inte mycket, och Brynäs vann skotten överlägset med 13 mot 2 i andra perioden.

I tredje kämpade Brynäs vidare, men hade tiden mot sig. Matchen i Karlstad slutade 2-1. Lagen kom tillsammans upp i 98 utvisningsminuter, som också det måste vara rekord för säsongen.