Det har allt som oftast hettat till när de båda lagen ställts mot varandra. Här ett slagsmål mellan Jimmie Ölvestad och Jan Srdinko säsongen 2005/2006, senast Leksand spelade i elitserien.
1 av 5
Det har allt som oftast hettat till när de båda lagen ställts mot varandra. Här ett slagsmål mellan Jimmie Ölvestad och Jan Srdinko säsongen 2005/2006, senast Leksand spelade i elitserien. - Foto: Bildbyrån
Tidigare matcher mellan Djurgården och Leksand har Globen sålt slut. Nu blir det fullsatt på Hovet, men med bara 150 bortasupportrar.
2 av 5
Tidigare matcher mellan Djurgården och Leksand har Globen sålt slut. Nu blir det fullsatt på Hovet, men med bara 150 bortasupportrar. - Foto: Bildbyrån
Leksandsupportrarnas planerade Stockholmsinvasion blir inte av - Dif:s medlemskrav stoppar det: "Sättet de hanterar det på är väldigt tråkigt."
3 av 5
Leksandsupportrarnas planerade Stockholmsinvasion blir inte av - Dif:s medlemskrav stoppar det: "Sättet de hanterar det på är väldigt tråkigt." - Foto: ULF PALM / SCANPIX
Johan Ryno har varit en av Leksands hetare spelare hittills i kvalserien. Ett mål och ett assist har det blivit på två matcher.
4 av 5
Johan Ryno har varit en av Leksands hetare spelare hittills i kvalserien. Ett mål och ett assist har det blivit på två matcher. - Foto: Bildbyrån
Mario Kempe leder Djurgårdens interna poängliga efter två kvalserieomgångar. Tre poäng, fördelat på ett mål och två assist har det blivit för den unge tekniske forwarden.
5 av 5
Mario Kempe leder Djurgårdens interna poängliga efter två kvalserieomgångar. Tre poäng, fördelat på ett mål och två assist har det blivit för den unge tekniske forwarden. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Leksand rasar mot Dif-kravet: "Aldrig varit med om något liknande"

Leksands supportrar fick bara 150 biljetter till bortamatchen mot Djurgården. Frågan är dock om de behövt fler: "Det spelas på en måndag, så vi skulle ändå inte kunna åka".


Dif ensamma om medlemskrav

Djurgården är det enda laget i årets kvalserie som kräver medlemskap för få köpa lösbiljetter till matcherna. Övriga fem lag (Timrå IK, BIK Karlskoga, Leksands IF, Örebro HK och Rögle BK) har inga sådana krav på den som vill köpa biljetter till deras hemmamatcher i kvalserien.

LEKSAND/STOCKHOLM. Det blir ingen dalainvasion till kvalseriemötet mellan Djurgården och Leksand. Hemmalagets hårda medlemskrav gör att bara det bara kommer två bussar med bortasupportrar.

- Jag har aldrig tidigare varit med om liknande, att ett lag säljer alla lösbiljetter till sina medlemmar, säger Torbjörn Olsson, ordförande i supporterföreningen Leksand Superstars till Nyheter24.

När det blev klart att Djurgården hamnade i kvalserien planerade Superstars en större resa till den bortamatchen. Men restriktionerna innebär att supporterföreningen bara fick 150 biljetter.

- Det är tråkigt att det blir såhär, jag själv tycker att det blir som bäst med två starka klackar på en match. Sättet Djurgården hanterar det här på är väldigt tråkigt, säger Torbjörn Olsson.

En av de som rasade mest var Tina Johansson, ordförande i Tokiga Masar Götaland. I Sportbladet kallade hon Djurgården "fega och rädda". Men när Nyheter24 når henne visar det sig att föreningen kanske inte skulle ha blivit så många på plats även om de fått fler biljetter.

– Vi skulle ju behöva ta ledigt hela dagen för att kunna åka, så vi ställde in när vi fick reda på att det var på en måndag, säger hon.

"Vill belöna våra medlemmar"

Djurgårdens pressansvarige Jimmy Peterson säger att medlemskravet var ett beslut som togs för att gynna lagets supportrar.

- Vi vill belöna våra medlemmar som stöttat oss hela säsongen på det här sättet, säger han till Nyheter24.

Enligt uppgifter som Nyheter24 tagit del av har leksandssupportrar försökt bli medlemmar i Djurgården bara för att få tag på en biljett till matchen, men fått ansökan avslagen.

- Det kan jag inte svara på, det är inget jag vet något om, säger Jimmy Peterson.

Djurgården tar emot Leksand på Hovet på måndagskvällen. Matchen visas i Viasat Hockey.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!