Örebro HK:s starke man Mikael Fahlander, som räddade klubben från konkurs 2004, vägrar att ge upp. Men han menar att man hela tiden varit förberedda på att det skulle ta tid att gå upp i elitserien.
1 av 4
Örebro HK:s starke man Mikael Fahlander, som räddade klubben från konkurs 2004, vägrar att ge upp. Men han menar att man hela tiden varit förberedda på att det skulle ta tid att gå upp i elitserien. - Foto: Bildbyrån
Kan Djurgårdens Gustaf Wesslau stå emot Örebroanstormningen på torsdagskvällen?
2 av 4
Kan Djurgårdens Gustaf Wesslau stå emot Örebroanstormningen på torsdagskvällen? - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Djurgården kanske har hittat tillbaka till sitt spel efter en bra insats mot Leksand senast. Här jublar veteranerna Marcus Nilson och Jimmie Ölvestad.
3 av 4
Djurgården kanske har hittat tillbaka till sitt spel efter en bra insats mot Leksand senast. Här jublar veteranerna Marcus Nilson och Jimmie Ölvestad. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Deppiga Örebrospelare, och det har de anledning till: Inget lag har på 2000-talet gått upp i elitserien efter tre inledande förluster i kvalserien.
4 av 4
Deppiga Örebrospelare, och det har de anledning till: Inget lag har på 2000-talet gått upp i elitserien efter tre inledande förluster i kvalserien. - Foto: Bildbyrån

Finansiären: "Vi ska spela kvalserien tills vi går upp"

Inget lag under 2000-talet har gått upp efter tre inledande förluster. Kan Örebro göra det omöjliga?


Djurgårdens hopp

Även om Djurgården inlett kvalserien förhållandevis svagt med en förlust, en straffseger och en trepoängare, kan de hålla hoppet vid liv. Under 2000-talet har Linköping (2001 och 2003), Södertälje (2007) och AIK (2010) haft samma poängskörd som Dif efter tre omgångar men klarat en elitserieplats.

2008 inledde Rögle ännu sämre med bara en seger och två förluster, men lyckades ändå komma tvåa i kvalserien bakom Brynäs.

ÖREBRO. De har inlett kvalserien med tre raka förluster, något som inget lag på 2000-talet lyckats vända till en elitserieplats. Men Örebro HK:s starke man, Mikael Fahlander, vägrar ge upp.

– Äh, det räcker med sex vinster och nån oavgjord, säger han till Nyheter24.

Fahlander tycker att laget haft marginalerna mot sig men är också besviken, framför allt på det offensiva spelet.

– Vi bränner frilägen och en och en halv minuts fem-mot-tre, det funkar inte, säger han.

"Spela kvalserien varje år tills vi går upp"

Örebro spelade kvalserien även förra året men det blev inget avancemang då och ser inte ut att bli det nu. Finansiären Fahlander, som räddade laget från konkurs 2004, kommer dock inte sluta pumpa in pengar.

– Det tar lite tid, det var vi beredda på. Vårt mål är att spela kvalserien varje år tills vi går upp, säger han.

På torsdagskvällen ställs laget mot Djurgården som kanske vaknat efter segern hemma mot Leksand på måndagen. En måstematch för ett Örebro där man redan börjat titta på nyförvärv till nästa säsong.

– Vi behöver spelare som blir bättre när det gäller som mest, som levererar på högsta nivå hela tiden, säger Fahlander.

Är de inte svåra att få tag på?

– De spelar inte i allsvenskan i alla fall.

Matchen mellan Örebro och Djurgården spelas 19.00 på torsdagen och sänds i Viasat Hockey. Rögle-Timrå sänds på TV10.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.