Johan Forsberg firar sitt 2-0-mål. - Foto: SCANPIX
Här sätter Oscar Möller 3-1. - Foto: SCANPIX

SAIK till final - igen: "Skönt"

Skellefteå AIK är vidare till final efter totalt 4-3 i matcher mot AIK.

Skellefteå AIK - 5- 3 - AIK

Första perioden: 1-0 (10.56) Jimmie Ericsson (Oscar Möller, Fredrik Lindgren) PP1, 2-0 (14.21) Johan Forsberg (Oscar Lindberg, Johan Alm) EQ, 2-1 (19.14) Kent McDonell (Johannes Salmonsson) EQ

Andra perioden: 3-1 (5.32) Oscar Möller (Lee Goren, Tomas Skogs) PP1

Tredje perioden: 4-1 (1.35) Christian Söderström (Fredrik Lindgren, Erik Forssell) PP1, 4-2 (9.11) Tobias Viklund (Kent McDonell, Johannes Salmonsson) PP1, 5-2 (16.48) Lee Goren (Jimmie Ericsson) EQ, 5-3 (19.43) Daniel Bång (Stefan Johansson, Josh MacNevin) SH1

7. Skellefteå AIK-AIK 5-3

Skellefteå AIK vidare med 4-3 i matcher.

SKELLEFTEÅ. De föll tungt i finalen mot Färjestad förra året. Nu är Skellefteå finalklara igen - och har ett gyllene läge att ta revansch.

– Nu ska vi njuta av den här segern, säger matchhjälten Lee Goren till TV4.

Hemmalaget öppnade bäst i den sjunde och avgörande semifinalen mot AIK. Jimmie Ericsson spräckte nollan efter drygt tio minuters spel och Johan Forsberg drygade ut strax därpå.

Gästernas Kent McDonell reducerade visserligen strax innan paus, men SAIK:s Oscar Möller fixade 3-1 tidigt i mellanperioden innan Christian Söderström satte 4-1 efter blott en minut i den tredje perioden.

"Måste vara redo till tisdag"

AIK vägrade dock ge sig utan en ordentlig kamp och reducerade än en gång när Tobias Viklund satte 2-4 i powerplay och satsade allting på ett kort när de tog ut målvakten Viktor Fasth med bara minuterna kvar.

Och då kom det matchavgörande målet. Lee Goren satte den definitiva spiken i kistan när han gjorde 5-2 i öppen kasse och krossade AIK:s finaldrömmar.

– Det är naturligtvis väldigt skönt. Det är det här vi har strävat efter under hela säsongen och nu måste vi plocka fyra matcher till, säger SAIK-kaptenen Jimmie Ericsson till TV4.

Den första finalmatchen mot Brynäs spelas redan på tisdag.