HV 71 tog hem semifinalplatsen efter rysare

- 16/03/2009, 21:24 -

Kvartsfinaldramat mot Timrå slutade med 4-2.

HV 71 segrade över Timrå när lagen möttes i den avgörande och sista kvartsfinalen. Matchen slutade 4-2. Direkt efteråt valde HV-tränaren Kent Johansson att ge en känga motståndarna Timrå.

– Vi har en oerhörd vinnarskalle i det här laget. Vi har behållit ödmjukheten och det vinner vi på i längden. En fantastiskt bedrift efter att vi varit uträknade av alla.

– Vi har inte börjat kaxa som Timrå har gjort utan jobbat hårt och ödmjukt, säger HV-tränaren till Canal Plus.

Det rådde länge måltorka och matchen fick sitt första mål först i andra periodens 19:e minut, när HV 71:s Mattias Tedenby gjorde 1-0. Han har nu gjort mål i fyra raka matcher.

– I dag var det inte svårt alls, sa HV:s yngste spelare, Tedenby, om sitt 1-0-mål.

– Jag fick en väldigt, väldigt bra passning av Melin, det var bara att raka in den. Jag störtade på mål, backen rusade på "Melle" och jag satte den, sa Tedenby till Canal Plus.

Med drygt 11 minuter kvar av matchen fick HV in 2-0, några minuter senare befästes ledningen med 3-0.

Timrå tände hoppet och reducerade i slutminuterna till såväl 3-1 som 3-2.

– Efter 3-0 kändes det som att "vi har det här". Men det är hockey och det blev nervöst i slutet lite i onödan, säger Tedenby till Canal Plus.

Slutet blev dramatiskt, men till slut kunde HV:s Andreas Falk sätta 4-2 i öppen kasse. För Timrå blir det nu en tung och lång resa hem.

– Jag tycker vi gör en ganska bra match. Men vi får ett olyckligt mål emot oss i andra perioden då vi gör ett dåligt byte. Det blir avgörande att vi inte gör mål på våra chanser, säger tränaren Challe Berglund till Canal Plus.

HV lyckades därmed vända 1-3 i matcher till seger med 4-3. Semifinal för svenska mästarna.

Skrivet av: