14 sekunder kvar när FBK avgjorde

Okänd back avgjorde för Färjestad. Skellefteå bjöd upp till rejäl kamp.

Allt pekade på ytterligare en förlängning för Skellefteå när semifinalserien inleddes på torsdagen. Men med 14 sekunder kvar avgjorde en doldis matchen till Färjestads fördel och Karlstadlaget är en match närmare SM-final.

Sex perioder i måndags mot Linköping borde ha tagit ut sin rätt på Skellefteåspelarna. Men norrllänningarna bet ihop och gav gästande Färjestad en ordentlig kamp. Visserligen ledde Färjestad skottstatistiken med hela 33-12 efter de två första perioderna, men i tredje var hemmalaget nära att ta ledningen flera gånger. Bland annat lyckades de inte förvalta ett fem mot tre läge bättre än att bara komma nära.

Alla satt och väntade på förlängning när det plötlisgt rasslade i nätet. Och det med bara 14 sekunder kvar. Färjestads okända back Jonas Holös erövrade pucken vid en offensiv tekning och medan Skellefteås försvar stod och sov lite grann drog han i väg ett skott och fick se pucken smita in bakom Nicklas Dahlberg. Målet var Holös första slutspelspoäng i år. Snacka om läglig tajming.

Ytterligare några sekunder senare satte Anders Bastiansen 0–2 i öppen kasse och Färjestad har därmed 1-0 i matcher.

– Det svider, vi måste upp snabbare på skytten, säger Skellefteås tränare Hans Särkijärvi till Canal Plus.

FBK:s tränare Per-Erik Johnson var givetvis nöjd med segern med tanke på hur tredje perioden såg ut.

– Meningen var att vi skulle spika igen i tredje perioden men Skellefteå var bra. Sedan fick vi ett par utvisningar också och då blev det tufft.