Lördag 15 Maj
Stockholm

Nya regler – nu får spelarna sparka in målen

Spelarna kommer att få sparka in pucken i mål.
1 av 3
Spelarna kommer att få sparka in pucken i mål. Foto: Scanpix
Spelarna kommer även att få befinna sig i målgården och göra mål, även om de är före pucken.
2 av 3
Spelarna kommer även att få befinna sig i målgården och göra mål, även om de är före pucken. Foto: Scanpix
Undrar vad Skellefteås Joacim Eriksson och hans målvaktskollegor tycker om att få mer påhälsning?
3 av 3
Undrar vad Skellefteås Joacim Eriksson och hans målvaktskollegor tycker om att få mer påhälsning?. Foto: Håkan Nordström / SCANPIX /

Sparka pucken i mål eller parkera dig i målgården – nu ska det vara tillåtet. Enligt uppgifter har det beslutats om nya regler inför kommande hockeysäsong.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Så var reglerna tidigare

Sparkregeln: Det var bara tillåtet att styra pucken i mål med skridskon. Ingen sparkrörelse fick förekomma och skenan fick lov att vara i isen.

Spelare i målgården: Spelarna fick stå i målgården – så länge de inte störde målvakten. Men det var inte tillåtet att vara i målgården före pucken och efter det röra pucken – det vill säga göra mål.

STOCKHOLM. Nu är det fritt fram för spelarna i elitserien och hockeyallsvenskan att sparka in mål. Enligt Sportbladet fattade svensk hockeys elitkommitté, där de två ligorna och förbundet finns representerade, beslutet på ett möte under onsdagen. Regeländringen tas i bruk redan kommande säsong och innebär att spelarna får göra mål med skridskon – oavsett om det är en sparkrörelse eller inte. Dock måste skenan vara i isen när målet görs.

Hockeyligans domarchef Mikael Ahlström vill inte bekräfta uppgifterna.

– Vi har bestämt hur vi ska ha det. Resultatet kommer att presenteras på en presskonferens nu på måndag i samband med elitseriens upptaktsträff, säger Ahlström till Sportbladet. 

Det är dock inte den enda nyheten i regelboken. Enligt tidningen kommer det även att vara tillåtet för spelarna att kliva in i målgården före pucken och göra mål.

Kommentera
Kopiera länk
Dela