Tisdag 21 Sep
Stockholm

Reddox slipper straff för vansinnestacklingen

Liam Reddox slipper straff.
1 av 2
Liam Reddox slipper straff. Foto: SCANPIX SWEDEN
Johan Lindström bröt ett revben och blir borta i flera veckor.
2 av 2
Johan Lindström bröt ett revben och blir borta i flera veckor. Foto: Stefan Jerrevang/Scanpix

Liam Reddox sänkte Johan Lindström med en tackling. Men varken domarna eller svenska ishockeyförbundets domar- och tävlingschef väljer att anmäla händelsen till disciplinnämnden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

STOCKHOLM. Både experter och tränaren Ulf Dahlén var rasande efter Liam Reddox tackling som däckade Johan Lindström. HV-forwarden klarade sig ifrån hjärnskakning, men bröt ett revben och blir borta minst tre veckor.  Men Reddox tackling tas inte upp av disciplinnämnden. Domarna som dömde matchen i går hade fram till klockan 12 på fredagen att bestämma sig för om de skulle anmäla Växjö-spelaren eller inte – och de valde att inte göra det.

– Vi gjorde bedömningen att han träffar bröstet och inte huvudet. Naturligtvis är det olyckligt att han blir skadad, men vi anmäler det inte, säger Hockeyligans domarchef Mikael Ahlström till Nyheter24.

Inte heller svenska ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström och domarchefen Peter Andersson kommer att gå vidare med händelsen.

– Vi anser inte att det är en tackling som ska anmälas enligt gällande regelverk. Det viktiga är att tacklingen inte tar i huvudet, då hade ett annat regelverk gällt, säger Peter Andersson till Nyheter24.

På fredagsförmiddagen hade inte disciplinnämnden vare sig fått in någon anmälan från HV71 eller någon annan part.

Kommentera
Kopiera länk
Dela