HV-tränaren Ulf Dahlén gick till attack mot Liam Reddox: "Såna där tacklingar som förstör en karriär". - Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix
Johan "Liket" Lindström lär bli borta ett bra tag efter den fula tacklingen. - Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix
Liam Reddox delade ut en riktigt ful tackling mot huvudet på Johan Lindström. Bilden är från förra säsongen. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

"Såna tacklingar kan förstöra en karriär"

HV-tränaren Ulf Dahlén rasar efter Reddox vansinnestackling på Johan Lindström.

Växjö - HV 71 1-4

(1-1, 0-2, 0-1)

Mål: 0-1 (08.32) Johan Lindström (Tommy Kristiansen), 1-1 (17.18) Erik Josefsson (Johan Markusson, Niclas Lundgren), 1-2 (32.15) Jason Krog (Oscar Fantenberg) (PP1), 1-3 (34.08) Patrik Carlsson (Mattias Karlsson, Marcus Nilson), 1-4 (54.52) Patrik Carlsson (Marcus Nilson, William Karlsson).

Skott: 31-32

Utv.min: 2-8

Domare: Marcus Vinnerborg, Pehr Claesson.

Publik 5 700 (Vida Arena, Växjö)

Övriga resultat

Skellefteå - AIK 3 - 1 (1-0, 1-1, 1-0)

Modo - Luleå 3 - 2 (1-0, 1-1, 1-1)

Brynäs - Färjestad 1 - 4 (1-1, 0-1, 0-2)

Rögle - Frölunda 2 - 0 (1-0, 0-0, 1-0)

VÄXJÖ. HV71 hade redan avgjort bortamatchen mot Växjö när Liam Reddox klev fram och tacklade en intet ont anande Johan Lindström i den sista perioden. Lindström fick hjälpas ut av lagkamrater efter den fula tjuvsmällen. Efter matchen var det ord och inga visor från HV-tränaren Ulf Dahlén.

- Det är såna där tacklingar mot huvudet som kan förstöra en karriär, säger han till C More om situationen.

Trots den farliga satsningen blev det inte ens en två minuters utvisning för Reddox. Däremot lär Lindström inte kunna spela på ett, det är dock oklart exakt hur länge.

- Han blir borta ett tag, ingen tvekan om det, säger Ulf Dahlén.

Carlsson matchhjälte

Dessförinnan hade Patrik Carlsson sett till att sätta spiken i kistan genom att göra både 3-1- och 4-1-målen. Johan Lindström blev matchens första målskytt innan Erik Josefsson satte Växjös enda mål i matchen. Kanadensiske veteranen Jason Krog blev matchvinnare med sitt 2-1-mål i den andra perioden.

/
/
/
/
/

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.