Ilskan mot Järnkrok: "Han filmar"

- 06/10/2012, 18:33
Anton Axelsson var rasande på Calle Järnkrok och domarna.
1 av 3

Anton Axelsson var rasande på Calle Järnkrok och domarna.

SCANPIX SWEDEN

Calle Järnkrok hamnade i centrum i Scandinavium.
2 av 3

Calle Järnkrok hamnade i centrum i Scandinavium.

Bildbyrån / Joel Marklund

"Det är inte första gången han filmar", säger Axelsson om Calle Järnkrok.
3 av 3

"Det är inte första gången han filmar", säger Axelsson om Calle Järnkrok.

Stefan Jerrevang/Scanpix

Anton Axelsson åkte ut för hög klubba på Calle Järnkrok – och då gjorde Brynäs matchvinnande 2-1. Axelsson blev rasande på storstjärnan: "Han behöver inte hålla på som han gör."

GÖTEBORG. Kvartsfinalserien mellan Frölunda och Brynäs var full av bråk och känslor i våras. Och när lagen drabbade samman för första gången den här säsongen visade spelarna att inget är glömt.

Det hettade till i nästan varje avblåsning. Upprinnelsen till det var Anton Axelssons utvisning i andra perioden. Frölunda hade redan en spelare utvisad när Axelsson åkte ut för hög klubba på Calle Järnkrok – och inom loppet av några minuter vände Brynäs 1-0 till 1-2.

Axelsson protesterade vilt och var rasande på både domarna och Calle Järnkrok.

– Det är inte första gången han filmar och därför blir matchen som den blir, säger Anton Axelsson i C more.

– Det är solklart att klubban är uppe och det är okej att det är utvisning, men han behöver inte hålla på som han gör och överdriva, fortsatte Axelsson.

Experten Niklas Wikegård höll med Axelsson:

– Domarna måste säga till honom. Det är sånt som gör att matcher kan spåra ur. Calle Järnkrok är för bra för att hålla på så där, säger Wikegård.

Drygt sju minuter innan de avgörande utvisningarna hade Christian Bäckman gett Frölunda ledningen i powerplay. Frölunda jagade sedan en kvittering, men Brynäs höll undan och kunde vinna efter en jämn match.