Tisdag 20 Apr
Stockholm

Här firar Örebro elitserieplatsen

Här firar Örebrospelarna elitserieplatsen.
1 av 8
Här firar Örebrospelarna elitserieplatsen. Foto: Faksimil Viasat
Spelarna jublade sedan Leksand avgjort matchen mot Timrå.
2 av 8
Spelarna jublade sedan Leksand avgjort matchen mot Timrå. Foto: Faksimil Viasat
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Örebro HK är för första gången någonsin ett elitserielag. Det står klart efter att allt gick lagets väg borta mot Rögle. Det ser ut som att Leksand gör sällskap till elitserien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Alla resultat

Kvalserien

Rögle-Örebro 2-5

Timrå-Leksand 3-8

Västerås-Södertälje 1-0

SM-semifinal 1

Skellefteå-Linköping 2-3 efter förlängning

ÄNGELHOLM. De tog den långa men till slut vinnande vägen. Örebro gick genom playoff, via kvalserien och är nu helt klara för elitserien i ishockey. Borta mot Rögle i den sjunde omgången av kvalserien säkrade ÖHK sin plats i finrummet med en 5-2-seger.

Grunden till segern lades av den formstarka förstakedjan med Henrik Löwdahl, Conny Strömberg och Johan Wiklander. De låg bakom fyra av fem Örebromål och frälste de tillresta supportrarna gång på gång.

Leksand i praktiken klara

Allt talar för att det är Leksand som gör Örebro sällskap till elitserien. Laget slog Timrå på bortaplan med hela 8-3 och har nio poäng ner till samma Timrå med tre matcher kvar. Dalalaget har dessutom betydligt bättre målskillnad. Det finns alltså bara en mikroskopisk chans att de ska tappa läget.

"Nu är det nära", skriver Lif på klubbens Facebooksida.

Därmed kommer båda elitserielagen - Timrå och Rögle - med allra största säkerhet att spela i hockeyallsvenskan nästa säsong.

En av de som njuter av Örebrosuccén är fotbollsmålvakten John Alvbåge, tidigare i Örebro SK numera i IFK Göteborg. Så här skrev han på Twitter:

Örebro HK har aldrig spelat i elitserien. Senast ett Örebrolag spelade i den högsta serien var när Örebro IK (som lades ner 1999) var uppe 1978/1979.

Kommentera
Kopiera länk
Dela