Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två dagar kvar - läget inför finalen

- 30/03/2009, 12:29 -

På onsdag börjar SM-finalen i hockey. Så här är läget i ditt lag.

På onsdag spelas den första finalmatchen i bäst av sju i elitserieslutspelet. HV71 tar emot seriesegraren Färjestads BK hemma i Kinnarps Arena.

Formstarka Färjestad kommer till matchen med 15 raka segrar. HV har dock bra hemmastatistik mot FBK. De senaste fem mötena i Kinnarps Arena har slutat med seger för smålänningarna. HV71 har dessutom bara goda erfarenheter av SM-finaler. Laget har aldrig förlorat en finalserie.

Längre vila för Färjestad

Färjestad vann semifinalen mot Skellefteå i raka matcher och har därmed fått vila längre än HV, som behövde sex matcher för att slå ut Frölunda. Negativt för FBK enligt vissa, som menar att ett långt uppehåll gör att spelarna kommer ur tempo. Färjestadstränaren Tommy Samuelsson är dock av en annan uppfattning.

– Vilan har varit bra för oss, fastslår han på Färjestads hemsida.

Formstarka målvakter

I finallagen finns elitseriens två mest formstarka målvaker. Jonas Gustavsson i Färjestad och Stefan Liv i HV71. Liv har en räddningsprocent på precis under 94. Gustavsson, som storspelat genom hela slutspelet, är snäppet vassare med en räddningsprocent på nästan 98. Finalrutinen finns dock hos Stefan Liv. 2004 och 2008 var han med och spelade hem SM-guldet till HV71.

Skrivet av: