Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Davidsson tror inte på traditioner

- 30/03/2009, 13:22 -

HV:s lagkapten Johan Davidsson tror inte på traditionens makt inför SM-finalen.

HV71 har spelat tre SM-finaler i ishockey, och aldrig förlorat. 1995 blev det seger mot Brynäs, 2004 mot Färjestad och 2008 mot Linköping. Lagkaptenen Johan Davidsson ser gärna att traditionen håller i sig. Men egentligen tror han inte att statistiken talar till HV:s fördel.

– Jag tror inte att det betyder ett skit om jag ska vara ärlig, säger Davidsson till HV71:s hemsida.

Johan Davidsson tror på en bra final med fartfylld hockey. Han ser Färjestad som favorit, men menar samtidigt att HV har en fördel av att ha spelat fler tuffa matcher än värmlänningarna. I kvartsfinalen mot Timrå krävdes sju matcher för att HV skulle kunna avgöra. Semifinalen mot Frölunda gick till sex matcher. Samtidigt vann Färjestad både kvarts- och semifinal i fyra raka.

– Färjestad har varit oerhört starkt under hela vintern, inte bara i slutspelet. Men det är inte alltid en fördel att ha haft en lätt resa till finalen. Vi har fått kriga, och det tror jag gynnar oss, säger Johan Davidsson.

Skrivet av: