Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Modo-stjärna fast för rattfylla

- 06/04/2009, 11:14 -

Andreas Salomonsson hade 0,9 promille i blodet när polisen stoppade honom.

Modo-stjärnan Andreas Salomonsson blir den tredje elitseriestjärnan som åker fast för rattfylla den här säsongen. Salomonsson hade 0,9 promille i blodet när han stoppades i en poliskontroll i lördags.

– Det är jag som gjort bort mig och då är det bara att erkänna. Jag har skadat min familj, vänner och min klubb, och det är oförlåtligt. Men det är lika bra att gå ut och berätta vad som hänt så att ingen annan drabbas, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

Klubben väljer att stötta och fördöma stjärnan.

– Det viktigaste just nu är att vi tar hand om honom. Det är som att skjuta sig i foten om vi skulle bestraffa honom på något sätt, säger Modos klubbdirektör Jerry Häggström till Örnsköldsviks Allehanda.

– Han behöver stöd i det här läget, men det innebär också att vi kommer att sätta krav på honom.

Det var under natten mellan fredag och lördag som Salomonsson togs fast av polisen. Han var på väg hem från en fest när han åkte fast för rattfylla. 0,9 promille är farligt nära gränsen till grov rattfylla som träder in vid 1,0.

Salomonsson blev genast av med körkortet och nu väntar förmodligen ytterligare bestraffning.

– Jag har tappat körkortet och vad som händer mer vet jag inte, men oavsett vad det blir är jag beredd att ta straffet. Jag har inget försvar, det jag gjorde är oförsvarbart.

Tidigare under säsongen har både Djurgårdens Fredrik Bremberg och Frölundas Ronnie Sundin åkt dit för rattfylla.

Skrivet av: