Fängelse för Elfsborgsstjärnan

Daniel Mobaeck får en månads fängelse för rattfyllan i somras.


Elfsborgs mittfältare Daniel Mobaeck dömdes i dag till en månads fängelse för grovt rattfylleri av Borås tingsrätt.

Mobaeck satt tyst och med framåtböjt huvud när rättens ordförande meddelade beslutet, skriver Borås Tidning.

Enligt domstolen var omständigheterna i fallet sådana att det inte kunde bli tal om någon annan påföljd än fängelse. Bland annat pekade rätten på den höga promillehalten på 1,62 promille, samt att Mobaeck från början haft för avsikt att köra hem trots sin berusning och dessutom krockat med en parkerad husbil.

Det var den 14 augusti i somras som den 28-årige Elfsborgsveteranen Mobaeck, tillsammans med några lagkamrater, festade till det rejält efter en kvalmatch i Uefacupen, och sent under natten valde att köra sin bil hemåt trots den grava berusningsgraden.

Mobaecks försvarare ansåg att Elfsborgsspelaren bara skulle fällas för rattfylleri av normalgraden och att straffet borde stanna vid böter. Rätten valde dock att gå på åklagarens linje.

– Straffet är en normal påföljd för ett brott av denna art, sa vice chefsåklagare Daniel Edsbagge efter rättegången till Borås Tidning.

Enligt uppgifter ska fängelsestraffet kunnas bytas ut mot fotboja för Daniel Mobaeck.

Mobaecks klubb Elfsborg väljer att inte bestraffa sin spelare ytterligare.

– Han får ta det straff han får. Vi har valt att inte bestraffa honom ytterligare, säger Elfsborgs ordförande Bo Johansson till Expressen.

Johansson menar att Mobaeck har varit öppen, inte skyllt ifrån sig och varit beredd att ta sitt straff.

– Sen är den mediala uppmärksamheten ett straff i sig, och jag vill vara tydlig med att det inte är något negativt. Vi ser allvarligt på det han har gjort. Vi tar avstånd från handlingen men stöttar honom som person, säger Bo Johansson till Expressen, och avslutar sedan:

– Daniel är en bra människa. Det vill jag ha sagt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!