Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Luleå hockey stämmer sin revisor

Sport | 22/04/2009 18:19

Kräver åtta miljoner i skadestånd.

Luleå Hockey stämmer sina revisorer på över åtta miljoner kronor i skadestånd. De anser att rådgivning och tjänster som de fått från firman Ernst & Young har varit vilseledande och felaktiga, rapporterar NSD. Kostnader som skulle ha bokförts i föreningen i stället bokförts i bolaget, vilket ledde till negativa konsekvenser skattemässigt.

Enligt stämningsansökan har ansvarig revisor på Ernst & Young varnats av revisorsnämnden för sin hantering av uppdraget för föreningen, skriver NSD.

Skatteverket har avslagit Luleå Hockeys överklagan och nu vänder sig i stället klubben mot den ekonomiska rådgivaren som man alltså själv anlitat.

– Luleå Hockey är en välskott förening och Ernst & Young är ju ett mycket välrenommerat företag så man har förväntat sig att man ska kunna få hög professionell kvalitet på den rådgivning man betalt för, säger advokat Erik Widman som företräder Luleå Hockey, till Radiosporten.

Skrivet av: