Onsdag 1 Dec
Stockholm

Stämningsansökan mot Pigge Werkelin

Affärsmannen riskerar rättegång för brott mot ett aktieägaravtal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Affärsmannen och entreprenören Stig "Pigge" Werkelin uppmärksammades av det svenska folket när han förlorade sin fru och två söner i tsunamikatastrofen 2004.

Nu har han fått en stämningsansökan emot sig och har enligt konkurrenten Jan Havossar begått brott mot ett aktieägaravtal.

Werkelin arbetade tidigare tillsammans med Havossar och de var några av entreprenörerna som startade Gotlandsflyg 2001, som senare ombildades till Sverigeflyg och därefter till Lokalflyg.

"Det som huvudägaren Pigge kallar 'ägarstrid' handlar inte om annat än att jag påvisar och kräver rättelse för ett stort antal orättvisor, brott mot aktiebolagslagen och överträdelser mot vårt inbördes aktieägaravtal ... makten koncentrerades och informationen stannade hos Pigge Werkelin och Michael Juniwik, där jag i efterhand blev informerad om viktiga affärshändelser såsom förvärvet av flygbolaget Avitrans för drygt 93 miljoner kronor och starten av Kalmarflyg, vilket skedde utan att ens diskutera det med mig, trots att jag de facto äger 12 procent av bolaget. Denna behandling medförde att jag alltmer började känna mig borttvingad " skrev Havossar bland annat i en artikel förra året i Gotlands Allehanda.

Och Havossar tänker inte vika sig förrän han får sin vilja igenom.

– En efter en blev vi utmanövrerade av huvudägaren familjen Werkelin, och jag blev ensam om att ta striden, säger Jan Havossar till Dalarnas Tidningar.

Han är inte heller förvånad över att Werkelin nu söker sig till småkommuner för att starta ett turistparadis. På Gotland, där Werkelin arbetat till stor del, har flera tvister radats upp i mediernas rapportering.

– Det förvånar mig inte att Pigge Werkelin söker sig till småkommuner, där är han ju inte så känd. Affärsidén bygger på att kunna använda kommunal mark billigt och sedan bygga skattesubventionerat, tillägger Havossar för Dalarnas Tidningar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela