Mästarna Detroit klara för semifinal

Detroit vann den sjunde och avgörande matchen hemma mot Anaheim med 4-3.

Detroit vann den sjunde och avgörande matchen hemma mot Anaheim med 4-3, i Stanley cup-ishockeyn natten i natt.

Hemmalaget startade i ett rasande tempo, dominerade totalt och Anaheim fick förlita sig till sin storspelande målvakt Jonas Hiller. Efter dryga kvarten tvingades han dock kapitulera när Jiri Hudler slog in 1-0, assisterad av Johan Franzén och Henrik Zetterberg.

Detroit vann skottstatistiken i första perioden med 17-6 och dominansen fortsatte i nästa period. Efter 1.17 höll sig Darren Helm framme och slog in 2-0. Sedan blev Detroit lite försiktigt och bjöd in Anaheim i matchen.

Teemu Selänne reducerade och gav bortalaget en energiinjektion, bara för att 40 sekunder senare se Mikael Samuelsson dryga ut ledningen till 3-1, hans tredje slutspelsmål för säsongen. 49 sekunder senare var Anaheim tillbaka i matchen sedan Corey Perry reducerat i power play.

I tredje perioden tog Detroit kommandot och tryckte på för att avgöra men i stället kunde Anaheim kvittera efter en tilltrasslad situation.

Detroit skulle ändå dra det längsta strået. Med bara tre minuter kvar hittade Nicklas Lidström till Zetterberg som med en hög backhandpassning hittade Daniel Cleary. Cleary fick klubban på pucken som styrdes på Hiller och in i mål.

I nattens andra match besegrade Carolina Boston med 3-2, vilket betyder att även Carolina är klart för semifinal.

Nattens NHL-matcher:

Boston-Carolina 2-3 e förl (1-1, 0-1, 1-0, 0-1). Boston: Biron Bitz, Milan Lucic. Målvakt: Tim Thomas 91,9 procent. Carolina: Rod BrindAmour, Sergej Samsonov, Scott Walker. Målvakt: Cam Ward 94,4 procent. Publik: 17 565. Carolina vidare med 4-3 i matcher.

Detroit-Anaheim 4-3 (1-0, 2-2, 1-1). Detroit: Jiri Hudler (Johan Franzén, Henrik Zetterberg), Darren Helm, Mikael Samuelsson (3), Dan Cleary (Zetterberg, Nicklas Lidström). Målvakt: Chris Osgood 88,9 procent. Anaheim: Teemu Selänne, Corey Perry, Bobby Ryan. Målvakt: Jonas Hiller 90,0 procent. Publik: 20 066. Detroit vidare med 4-3 i matcher.