Den gågna säsongen var hans poängbästa hittills i NHL.
Den gågna säsongen var hans poängbästa hittills i NHL. - Foto: TT

Zibanejad skriver nytt drömkontrakt – så mycket tjänar han

Den 24-årige svenske New York Rangers-stjärnan har signat ett nytt kontrakt på fem år. Vilket kommer göra honom till mångmiljonär.


En ordentlig löneökning väntar för den svenska NHL-stjärnan Mika Zibanejad. Han har nämligen skrivit på ett nytt kontrakt med sitt New York Rangers. Det nya kontraktet sträcker sig över fem år och har ett totalt värde av drygt 220 miljoner kronor, skriver NHL.com

De senaste åren har Mika Zibanejad utvecklats till en poängmakare i NHL, där han de kommande säsongerna väntas få en nyckelroll i den klassiska NHL-klubben från New York. På sin Instagram tackar Mika sin bror tillika agent samt fansen för det nya kontraktet. 

Forwardstjärnans tidigare kontrakt gav honom 21,5 miljoner kronor per år, nu väntar en rejäl ökning när han mer än dubblar sin lön. Hans nya kontrakt ger honom 44 miljoner kronor per säsong. 

Zibanejad var under vårens Stanley Cup-slutspel Rangers bästa poängspelare, med nio poäng på tolv matcher vann han lagets interna poängliga med två poäng före den norska stjärnan Mats Zuccarello och backen Ryan McDonagh.

Den gångna säsongen stod 24-åringen för 37 poäng på 56 matcher i grundserie, vilket är hans bästa notering i NHL någonsin. Klubben själva firar det nya kontraktet på sin Twitter.

Han är dock långt ifrån den bäst betalda spelaren i NHL, läs här om vem som tjänar mest i ligan.


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha 220 miljoner?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

Världstvåans sorg – pojkvännen död

Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

1 timme sedan
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

2 timmar sedan
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.