Den gågna säsongen var hans poängbästa hittills i NHL.
Den gågna säsongen var hans poängbästa hittills i NHL. - Foto: TT

Zibanejad skriver nytt drömkontrakt – så mycket tjänar han

Den 24-årige svenske New York Rangers-stjärnan har signat ett nytt kontrakt på fem år. Vilket kommer göra honom till mångmiljonär.


En ordentlig löneökning väntar för den svenska NHL-stjärnan Mika Zibanejad. Han har nämligen skrivit på ett nytt kontrakt med sitt New York Rangers. Det nya kontraktet sträcker sig över fem år och har ett totalt värde av drygt 220 miljoner kronor, skriver NHL.com

De senaste åren har Mika Zibanejad utvecklats till en poängmakare i NHL, där han de kommande säsongerna väntas få en nyckelroll i den klassiska NHL-klubben från New York. På sin Instagram tackar Mika sin bror tillika agent samt fansen för det nya kontraktet. 

Forwardstjärnans tidigare kontrakt gav honom 21,5 miljoner kronor per år, nu väntar en rejäl ökning när han mer än dubblar sin lön. Hans nya kontrakt ger honom 44 miljoner kronor per säsong. 

Zibanejad var under vårens Stanley Cup-slutspel Rangers bästa poängspelare, med nio poäng på tolv matcher vann han lagets interna poängliga med två poäng före den norska stjärnan Mats Zuccarello och backen Ryan McDonagh.

Den gångna säsongen stod 24-åringen för 37 poäng på 56 matcher i grundserie, vilket är hans bästa notering i NHL någonsin. Klubben själva firar det nya kontraktet på sin Twitter.

Han är dock långt ifrån den bäst betalda spelaren i NHL, läs här om vem som tjänar mest i ligan.


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

nhl
/
/
Relaterat
Vill du ha 220 miljoner?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Förolämpade dopningskontrollant – stängs av

Mälarhöjdens IP kan stängas efter dödsskjutningen

Stockholms stad överväger att stänga Mälarhöjdens idrottsplats efter skjutningen i onsdags kväll.

Åberg-feber i Rom: "Lite mer än jag är van vid"

Ludvig Åberg har gått träningsrundor inför viktiga tävlingar förr. Det brukar bara inte se ut som på Marco Simone Golf & Country Club. Det är lite mer folk än jag är van vid på en vanlig onsdag, säger den nytända golfstjärnan inför helgens Ryder Cup.

Skidskyttestjärnan Linn Persson friade till pojkvännen Christian: "Han sa ja"

Linn Persson är en av Sveriges främsta skidskyttar. Men hur mycket vet du egentligen om idrottarens liv utanför skidspåren? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Persson: längden, frieriet till pojkvännen och medaljerna.

Missar genrepet – men VM-starten inte i fara

1 timme sedan
Nästa vecka gör de svenska beachvolleybollstjärnorna David Åhman och Jonatan Hellvig VM-debut. Tanken var att vässa formen i Paris i dagarna, men paret tvingades lämna återbud på grund av sjukdom. Det ska inte vara någon fara för VM, säger Herman Sewelén, PR- och kommunikationsansvarig på volleybollförbundet, till TT.

Simstjärnan skjuter upp comeback

1 timme sedan
Ungerske stjärnan Kristof Milak skjuter upp sin tilltänkta comeback, skriver simsajten Swimswam.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.