Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Succécomeback för Alfredsson

Sport | 18/10/2008 14:21

Han fick en skön comeback och stod för två assist när Ottawa slog Phoenix.

Daniel Alfredsson är tillbaka - snabbare och bättre än han själv kunde tro. I comebacken i NHL-ishockeyn stod svensken för två assist när hans Ottawa vann med 6-3 hemma mot Phoenix.

En så snabb återkomst hade få anat när Alfredsson för drygt en vecka sedan tvingades till en titthålsoperation för att ta bort en benbit i högerknäet.

–Jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig egentligen, säger Alfredsson till tidningen Ottawa Sun.

– Jag kunde börja åka skridskor igen relativt snabbt, och jag är glad att jag kunde ta mig tillbaka.

Under natten till lördagen var Alfredsson inte den ende svensken i en viktig roll. Fredrik Sjöström blev matchhjälte när han satte den avgörande straffen när New York Rangers vann med 1-0 mot Toronto och toppar tabellen.

Även Kristian Huselius och Fredrik Modin i Columbus och Niclas Wallin i Carolina noterades för två assists vardera samtidigt som Robert Nilsson, Edmonton, och Samuel Påhlsson, Anaheim, gjorde varsitt mål, deras första för säsongen. Columbus vann med 5-3 över Nashville, Edmonton med 4-3 över Calgary och Anaheim med 4-0 över San Jose. För Wallins Carolina blev det förlust med 3-4, efter förlängning, mot Los Angeles.

Skrivet av: