Joel Gistedt imponerar i Phoenix

Höll nollan i debuten - får beröm av Wayne Gretzky.


Under onsdagen spelade Phoenix och Los Angeles match med sina rookies och efter matchen handlade allt om Joel Gistedt som förra säsongen spelade för Frölunda. Han höll nollan i sin debut med Phoenix när laget vann med 3–0.

På fredag inleds det riktiga träningslägret i Phoenix. Gistedt kommer att finnas med för att slåss om en plats i NHL-laget till den kommande säsongen. Konkurrensen ser stenhård ut för honom då det är sex målvakter med på träningslägret.

Joel Gistedts insats i matchen imponerade på Wayne Gretzky.

– Jag tycker han var riktigt bra, säger Wayne Gretzky på klubbens hemsida. Jag tycker han var självsäker och stabil. Han kom inte ur position och behövde aldrig göra några spektakulära räddningar.

Själv var Joel Gistedt förtjust över att äntligen få göra en match på andra sidan Atlanten:

– Det var riktigt roligt att få spela ihop. Jag tycker vi spelade väldigt bra framför vårt egna mål. Jag kände mig säker och jag gillar ytan på NHL-isen. Jag är bara glad över att få hålla nollan, förklarar han.

Skrivet av:

Senaste nytt

Isak håller Newcastles CL-dröm vid liv

Chicago släpper Perry: Oacceptabelt uppträdande

1 timme sedan
Förra veckan fick han varken träna eller spela med Chicago.

Klart: De kör stafetten i Östersund

idag 17:30
Anna Magnusson, Linn Persson, Elvira Öberg och Hanna Öberg.

Förbundets oro efter skandalen: "Inte acceptabelt"

idag 17:08
Utredningen efter skandalmatchen mellan Södertälje och Djurgården fortsätter. Samtidigt oroas Svenska ishockeyförbundet över det ökande antalet pyrotekniska incidenter på läktarna. Förbundets tävlingschef Magnus Mårtensson kallar det för "oacceptabelt".

Väderkaos kan försena SHL-match

idag 17:06
SHL-mötet mellan Skellefteå och Färjestad ser ut att bli försenat.

Öbergs miljonsuccé: "En trygghet"

idag 16:22
Prispengarna i skidskyttevärldscupen höjdes med 40 procent till förra säsongen. De svenska stjärnorna körde in miljoner. Pengarna är inte största moroten, men de ger en trygghet, säger Hanna Öberg.