Söndag 13 Jun
Stockholm

Heatley får inget stöd från vapendragaren

Heatleys begäran att lämna Ottawa Senators har väckt häftig kritik.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tre Kronorstjärnan Daniel Alfredssons kedjekamrat har blivit kanadensisk medias senaste slagpåse.

Den ständigt aktuelle kanadensiske forwarden Dany Heatley är återigen i blåsväder sedan han meddelade sitt kontroversiella beslut att begära en flytt från NHL-klubben Ottawa Senators.

Nu när det blåser som värst väljer 28-åringens vapendragare sedan många år tillbaka, Jason Spezza, att lämna landsmannen ensam med vargarna.

– Det är inte min roll att försvara honom. Han tar sina egna beslut. Han känner att Ottawa inte passar honom längre och det är något som han måste stå för, säger 26-årige Spezza till Ottawa Citizen.

– Reaktionen från folk i Ottawa kommer naturligtvis inte att bli positiv, men som ett lag måste vi gå vidare. Om de byter bort Dany, då går vi vidare och blir ett bättre lag utan honom.

Heatley menar att hans roll i Ottawa blivit för betydelselös och vill lämna Ottawa och Senators för en större klubb och stad. Sin strävan att komma till en större klubb var en av anledningarna till varför han tackade nej till ett bud från Edmonton Oilers.

Samtidigt menar tränaren Cory Clouston att Heatley överdriver.

–Den förminskade rollen var knappt förminskad och min åsikt är att den inte var det alls, säger Cloustion. Jag försökte sprida ut målproduktionen och alla vet att hans målsnitt till och med gick upp under perioder.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela