Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så övertalades Sedinarna att stanna

Sport | 29/08/2009 23:40

"Det betydde mycket för oss att han kom till Stockholm."

Bröderna Sedin, Daniel och Henrik, var bara timmar från att bli så kallade "free agents". Dramatiken var stor. Inte skulle dem stanna i Vancouver?

Men Vancouver Canucks general manager Mike Gillis och vice General manager Laurence Gilman lyckades övertala bröderna att bli kvar och samtidigt tacka nej till de stora pengarna.

Hur det gick till? Det krävdes inte mer än en desperat flygresa till Stockholm.

– Att se Mike och Laurence komma hit, det betydde väldigt mycket för oss. Det gjorde i slutändan vårt beslut mycket lättare, säger Henrik som i dag gästade Mats Sundins bröllop i Stockholm.

En free agent har alltid ett bättre utgångsläge vid kontraktsförhandlingar. Därför var det många som blev förvånade när bröderna Sedin valde att stanna i klubben. Men nu avslöjar Gillis hur han lyckades behålla stjärnbröderna.

– Det är upp till mig att få det här att fungera.

– Jag kände att det var absolut nödvändigt att de hörde direkt från mig hur mycket vi ville ha dem, vad vi tyckte om bröderna och vilken väg vi skulle ta i framtiden. Sen var problemet löst, konstaterar Gillis till NHL.com.

Bröderna skrev på varsitt femårskontrakt som ger dem strax över 40 miljoner om året vardera.

Skrivet av: