"Ni är snyggare utan slutspelsskägg"

Obama hyllade Stanley Cup-mästarna.


USA:s president Barack Obama var på strålande humör och skojade friskt med Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins i vita Huset på torsdagen.

Efter den obligatoriska rundturen i byggnaden och handskakning med presidenten höll Obama ett tal inför mästarna.

–Jag har klagat över detta tidigare, coach, det var ju ett tag sedan Chicago vann något. Jag är inte glad över det. Men som många vet har Pittsburgh en speciell plats i mitt hjärta. Om Blackhawks (Chicago) inte kan vinna är det helt okej om Penguins gör det, sa Obama och fortsatte anförandet:

– Jag har så mycket att göra... som president. Men det här är i alla fall dagens roligaste händelse. Välkomna till Vita huset. Och jag måste säga att ni faktiskt är ganska snygga utan slutspelsskägg.

Lagkaptenen och superstjärnan Sidney Crosby överlämnade en Penguins-tröja till Obama men det var legendarens närvaro som imponerade mest på presidenten.

– Att Mario Lemieux är här är ganska stort. Han vann ett par bucklor som spelare, men den här var hans första som ägare – och han går fortfarande runt med ett stort leende på läpparna så jag antar att den här vinsten var ganska skön den också.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!