Söndag 24 Okt
Stockholm

"Bäckis" kedja producerade nio poäng

Fredrik Sjöström glänste i Calgarys förstakedja med Jokinen och Iginla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var mål- och poängfest för Nicklas Bäckströms kedja när Washington Capitals i natt körde över tippade topplaget Chicago Blackhawks.

Bäckström hade, tillsammans med Alexander Ovetjkin och Alexander Siomin, lekstuga mot ett förvirrat Chicago. "Bäckis" passade först fram Ovetjkin till 3-1-målet i början av den andra perioden. Sen fortsatte det i samma tempo. Minuten efter kombinerade Bäckström och Siomin och återigen var det Ovetjkin som avslutade.

7.25 i samma period var det dags för Bäckström att skriva in sig i målprotokollet. Siomin och Mike Knuble, nyförvärv från Philadelphia, kombinerade snyggt och "Bäckis" drog in sitt första mål med ett handledsskott i spel fem mot tre. Superkedjan visade verkligen klassen och producerade tillsammans hela nio poäng.

– När de spelar bra är de roliga att titta på, säger Caps tränare Bruce Boudreau till Washington Post.

– Jag tror inte att de kommer att få spela tillsammans i 82 matcher, men när de inte bara är ute efter att göra allt så snyggt som möjligt, då bildar de en ganska unik kedja.

---

På annat håll i Nordamerika satte Fredrik Sjöström sitt första mål för Calgary Flames mot Edmonton Oilers. Sjöström, som spelade i förstakedjan med Olli Jokinen och Jarome Iginla, fastställde slutresultatet till 5-3 till Calgary. Hans skott styrdes in av en motståndarskridsko.

Theo Fleury, den nyfödde stjärnan, gjorde sin fjärde poäng på lika många matcher för Calgary.

Robert "Lill-Magic" Nilsson har det desto tuffare. Han fick bara lira i cirka elva minuter för Edmonton.

---

Vancouver kom till spel mot San Jose Sharks utan svenskarna Mikael Samuelsson och Sedin-tvillingarna. Men vad gör det när man ändå vann med 4-3 mot Sharks där Douglas Murray fick spela i cirka 20 minuter.

---

Carl Gunnarsson, Jonas Frögren och Viktor Ståhlberg spelade alla för Torono mot Buffalo, men ingen av svenskarna mäktade med några poäng. Nyförvärven från Färjestad, Rickard Wallin och Jonas "Monstret" Gustavsson, saknades. Buffalo vann med 3-2.

---

Tom Wandell och Fabian Brunnström lirade för Dallas Stars när man torskade för andra kvällen på raken mot Florida Panthers.

En som däremot inte spelade var Christian Bäckman. Men han får ändå följa med Florida till Finland där man möter Chicago i två matcher. Det är fortfarande oklart om Bäckman får ett kontrakt.

– Vi har fortfarande till säsongsstarten på oss att ta ett beslut om honom, säger tränaren Peter DeBoer till Floridas hemsida. Så vi tar med honom till Finland och tar så mycket tid vi kan med honom.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela