Rangers förlorade derbyt

Rangers förlorade mot Islanders med 1-2 i New York-derbyt.(TT)

Henrik Lundqvist fick bara 19 skott på sig i New York-derbyt. Men han släppte in två av dem och Rangers förlorade mot Islanders med 1-2 i NHL-ishockeyn natten till onsdag.

Det skulle dröja till den tredje perioden innan det första målet kom. Rangers dominerade matchbilden kraftigt under de två första perioderna, både spel och skottmässigt. Men hur man än försökte så fick man inte in pucken bakom Islanders reservmålvakt Joey MacDonald. 3.18 in i den tredje perioden skickade Nate Thompson in matchens första mål, och dryga fem minuter senare utökade Richard Park. Rangers mattades rejält och kom inte närmare än en reducering i slutet genom Markus Näslund.

Erik Ersberg gjorde sin andra match för året då hans Los Angeles föll mot Anaheim med 0-1. Ersberg stod emot 26 skott i tre perioder, men fick till slut se sig överlistad när Chris Pronger avgjorde i sudden death.

Daniel Alfredsson låg bakom båda Ottawas mål när laget bortabesegrade Washington med 2-1. Bortalaget stormade fram gång på gång och bombarderade Washingtons målvakt Brent Johnson med skott, men för det mesta utan lycka. Med 40 sekunder kvar av sudden death lyckades dock Mike Fischer överlista Johnson efter fint förspel av Alfredsson.