Sundin: "Min karriär är över"

Meddelade beslutet på en presskonferens på Grand Hotel.


Lätt försenad släntrade en av Sveriges största idrottmän genom tiderna in i den eleganta lokalen på Grand Hotel i Stockholm. Mats Sundin har bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan.

– Det är tråkigt att berätta för er att min karriär som ishockeyspelare tar slut i dag, säger han

– När man blivit äldre ser man saker på ett nytt sätt. Man värderar saker på ett nytt sätt. Jag skulle vilja fortsätta till jag var 65 år, men i ishockey blir man pensionär tidigare än så, säger Mats Sundin.

Mats Sundins beslut att sluta växte fram under sommaren och tidig höst. Kroppen har fått nog och när han märkte att det var skönare att sitta vid sidlinjen och titta på blev avskedet till sporten naturligt. Vardagsslitet i NHL känner han att han inte kan motivera sig till längre.

– Det är en sport som jag älskar och som jag har fått så mycket av.

Mats Sundin ville passa på att tacka Toronto Maple Leafs - klubben som gjort honom till en av hockeyns riktiga superstjärnor. Laget han länge bar på sina axlar och vars fans alltid stått vid hans sida.

– Jag vill rikta ett stort tack till Toronto, de har gjort så mycket för mig. Jag har fått vara med om så mycket mer än jag någonsin drömt om.

Och han tackade alla fans - både i Sverige och Kanada - som följt den långa och framgångsrika hockeykarriären. Vad framtiden har att bjuda på vet Sundin inte än. Först väntar en flytt hem till Sverige.

– Jag har fortfarande en kärlek till ishockeyn och vi får se var det bär, säger han.

Mats Sundin fick aldrig vinna Stanley Cup. OS-guldet med Tre Kronor i Turin 2006 har fortfarande en speciell plats i hans hjärta.

– Det var ju första gången så det är klart att det är speciellt. Det är kanske segern som väger tyngst, säger han.

Kolla det maffiga bildspelet från Sundins karriär ovan!

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!