Kariya låg bakom St Louis magiska vändning

Gick från 1-3 till 4-3 på fem minuter.

Det var folk-, mål och svenskfest när St Louis och Detroit möttes i NHL-premiären i Globen.

Till slut var det St Louis, med en glödhet Paul Kariya, som tog hem segern efter en mäktig vändning.

– Skönt att få en bra start, säger St Louis tvåmålsskytt Paul Kariya till Viasat Hockey.

En galen sekvens på fem minuter i den andra perioden avgjorde matchen. Först reducerade veteranen Kariya till 2-3 i spel fem mot fyra när matchklockan visade 32.31.

Två minuter senare kvitterade B.J Crombeen och sen var det Kariya som välförtjänt fick sätta sitt andra mål när 35-åringen ensam med Chris Osgood sköt in 4-3 till höger om Detroitmålvakten.

Den tredje perioden förblev mållös och därmed tog Blues hem premiären.

– Vi tappar helt. Vi har en bra period i början av andra, men sen får de en balja i powerplay och tar över, sa en i ärlighetens namn underkänd Henrik Zetterberg till Viasat efter andra perioden.

– De är duktiga och snabba på att ställa om från försvar till anfall.

Dessförinnan hade Jay McClement gett St Louis ledningen i 7.54 i den första perioden. Svenskbacken Jonathan Ericsson kvitterade tre minuter senare och Kirk Maltby gav Detroit ledningen. En ledning som Ville Leino utökade fem minuter innan Kariyas målshow satte igång.

I morgon kväll möts lagen på nytt i Globen. Då vill nog svensklaget med kapten Nicklas Lidström revanschera sig.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.