Se "Lunkans" monstertabbe - på "Bäckis" skott

Tre Kronor-målvakten hjälpte Bäckström till poängligatoppen.


New York Rangers besegrade Washington Capitals med 4-3 i natt.

Men det man pratade om mest efteråt var svenskarna Henrik Lundqvist och Nicklas Bäckström - som båda spelade en roll när "Bäckis" gick upp i poängligaledning.

Rangers ledde med 2-1 i början av den tredje perioden och Bäckström kom fri på vänsterkanten vid rödlinjen.

Han valde då att dra iväg pucken mot mål.

Men just när "Lunkan" skulle stoppa pucken med sin klubba studsade den till och gick in i mål. Bäckström kunde bara skratta när hans lagkamrater kramade om honom.

För "Lunkan" var det desto dystrare.

– Det kom som en chock. Men laget kämpade sig tillbaka, och jag kämpade mig tillbaka. Det känns väldigt bra faktiskt, säger Lundqvist enligt Newsday.com.

Han kan glädja sig åt att hans Rangers vände och vann - trots chocken.

– Han har tagit oss ur en hel del knipor på slutet, så det kändes fint att killarna kunde göra honom en gentjänst, säger coachen John Tortorella.

Se det omtalade målet 4.40 in i klippet

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.