"Homer" avgjorde nattens toppmöte

"Jag försökte bara komma i position och sätta pucken högt."

Tomas Holmström avgjorde Detroits hemmamatch mot Washington (3-2) i NHL-ishockeyn natten till söndagen.

Det var i sista perioden som Holmström fick pucken i närheten av den högra tekningscirkeln. Kyligt pricksköt han in pucken ovanför målvakten Jose Theodores högra axel.

–Jag kom på högersidan. Pavel hade pucken på vänsterkanten och jag visste att passningen skulle komma. Jag försökte bara komma i position och sätta pucken högt, sa Holmström efter matchen enligt The Detroit News.

Holmströms mål betydde 3-2 till Detroit med bara sju minuter kvar. 20 sekunder innan slutsignal slog Mike Green till men Osgood visade prov på sin briljans och räddade.

–Han var fantastisk idag, framför allt när han dödade utvisningar, sa Holmström om sin målvakt.

Det var Holmströms andra mål för säsongen.