Steens mardröm - bröt handleden

"Det här känns så jäkla surt".


Det har inte blivit många poäng för Alexander Steen - men han har ändå övertygat i säsongsinledningen med St Louis Blues.

I går fick han dock beskedet som kommer att förstöra stora delar av säsongen. Steen bröt handleden i samband med en tackling in i sargen i matchen mot Phoenix Coyotes.

Nu blir han borta i minst sex veckor.

– Jag behöver i nuläget inte operera handen, då benbitarna ligger på rätt plats. Men jag måste vara väldigt försiktig under de första tre veckorna, säger Steen till Expressen.

– Det var åtta minuter kvar av matchen i Jobing.com Arena när jag tog hand om pucken längs sargen nere i egen zon och blev tacklad bakifrån. Handsken gled inte med resten av kroppens rörelse utan gick rakt in i plexiglaset.

Steen, som bär gips ända upp till armbågen, får börja träna först om några veckor.

– Jag hoppas få börja cykla om två veckor för att kunna hålla igång kroppen. Det här känns så jäkla surt, då jag haft en bra inledning av säsongen och var verkligt exalterad inför fortsättningen, säger han till Expressen.

Steen är den tredje svenske OS-spelaren som skadat sig allvarligt på kort tid. Sedan tidigare har Tre Kronor-kaptenen Bengt-Åke Gustafsson fått dystra besked om Daniel Sedin och Johan Franzén.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!