Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tungt för Hedström

- 08/11/2008, 17:23 -

Johan Hedberg har sämsta statistiken i NHL.

Det ser mörkt ut för Atlanta Thrashers svenske keeper Johan Hedberg. Frågan är om han får behålla platsen som reserv bakom Kari Lehtonen, klart är att han med sina 83,7% ligger i den absoluta botten bland NHL:s målvakter.

Den 35-årige Hedberg gör sin åttonde säsong i NHL. Frågan är nu hur mycket spel det blir framöver.

- Jag är inte blind, jag är inte dum. Jag förstår situationen jag är i, säger Hedberg till tidningen Atlanta Journal-Constitution.

Uttalandet kom efter nattens match mot Buffalo Sabres. Hedberg släppte in fyra mål på de två första perioderna men höll sedan tätt och Thrashers vann med 5-4 i sudden.

Hedberg tampas nu med unge Ondrej Pavelec (88,9%) om platsen mellan stolparna medan förstekeepern Kari Lehtonen (90,3%) är skadad.

Återstår att se hur mycket speltid det blir. I fredagens match mot Sabres stoppade han 28 skott. Det var veteranens fjärde match denna säsong, varav ett inhopp, och han har släppt in 15 mål.

- Jag vill gå ut och spela den hockey jag vet att jag kan spela. Jag har inte gjort det på ett bra tag. I kväll började jag få tillbaka känslan lite och förhoppningsvis kan det fortsätta så, avslutar svensken.

Se fantomräddning av Hedberg:

Skrivet av: