Stockholm

Tungt för Hedström

Johan Hedberg har sämsta statistiken i NHL.


Läs mer

Det ser mörkt ut för Atlanta Thrashers svenske keeper Johan Hedberg. Frågan är om han får behålla platsen som reserv bakom Kari Lehtonen, klart är att han med sina 83,7% ligger i den absoluta botten bland NHL:s målvakter.

Den 35-årige Hedberg gör sin åttonde säsong i NHL. Frågan är nu hur mycket spel det blir framöver.

- Jag är inte blind, jag är inte dum. Jag förstår situationen jag är i, säger Hedberg till tidningen Atlanta Journal-Constitution.

Uttalandet kom efter nattens match mot Buffalo Sabres. Hedberg släppte in fyra mål på de två första perioderna men höll sedan tätt och Thrashers vann med 5-4 i sudden.

Hedberg tampas nu med unge Ondrej Pavelec (88,9%) om platsen mellan stolparna medan förstekeepern Kari Lehtonen (90,3%) är skadad.

Återstår att se hur mycket speltid det blir. I fredagens match mot Sabres stoppade han 28 skott. Det var veteranens fjärde match denna säsong, varav ett inhopp, och han har släppt in 15 mål.

- Jag vill gå ut och spela den hockey jag vet att jag kan spela. Jag har inte gjort det på ett bra tag. I kväll började jag få tillbaka känslan lite och förhoppningsvis kan det fortsätta så, avslutar svensken.

Se fantomräddning av Hedberg:

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.