Ovetjkin bröt sin måltorka

Washington vann enkelt mot Tampa Bay i NHL i natt. Bäckström svarade för assist.

(TT)Washington vann relativt enkelt hemma mot Tampa Bay i NHL-ishockeyn natten mot tisdag. Segersiffrorna blev till slut 4-2. I New York besegrade Edmonton först med straffslagning Rangers.

Tampa Bay har haft det tufft mot Washington under en lång tid. Förra säsongen förmådde laget inte att vinna i något av lagens alla ömsesidiga möten.

Matchen började inte heller bra för Tampa Bay. Redan efter en period låg laget under med 0-3. Efter den starten hämtade det sig aldrig trots att det lyckades reducera och vinna den andra perioden.

Washingtons Nicklas Bäckström svarade för en assist när han spelade fram till Mike Green i den första perioden. Lagkamraten Alexander Ovetjkin lyckades bryta sin nio matcher långa, mållösa svit. När det var runt fem minuter kvar nätade han bakom Olaf Kolzig i Tampa Bays mål.

Edmonton ställdes samma natt inför en svår uppgift. Laget mötte New York Rangers som fram till nattens match var obesegrat hemma på Madison Square Garden. Rookien Jeff Drouin-Deslauriers fick åter vakta Edmontons målbur sedan han motat 37 skott mot New-Jersey senast.

Edmonton öppnade bra och vann den första perioden med 1-0 efter mål av Erik Cole. Rangers hämtade sig dock och med 2-2 vid full tid gick matchen till förlängning.

I förlängningen fick Rangers Paul Mara utvisad redan efter 14 sekunder. Trots det kunde inte Edmonton få hål på Henrik Lundqvist i New Yorks mål och matchen avgjordes med straffar. Där klev Edmontons mesta poängplockare Ales Hemsky fram och satte den avgörande straffen.