Först hjälte - sen sågades Bergfors

"Spelade inte på toppen av sin förmåga".


Det är tufft att spela ishockey under den defensivorienterade coachen Jacques Lemaire. Fråga bara Nicklas Bergfors. I nattens 4-1-seger över de regerande Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins gjorde Bergfors ett mål och två assist.

Det räckte inte för att vinna coachens förtroende.

I den tredje perioden petades den 22-årige rookien från förstakedjan med Travis Zajac och Zach Parise och ersattes med David Clarkson.

- Jag är ingen statistik-nisse, det har jag sagt. Jag tittar inte på hur många mål du gör, jag tittar på hur du spelar, säger Jacques Lemaire till Star-Ledger.

- Bergfors är duktig. I kväll var han duktig i ett eller två byten. Då räknar jag inte in målet han gjorde. Han är kapabel att att spela på en hög nivå mot de bra spelarna, men när han spelar mot (Sidney) Crosby och inte sköter sitt defensiva spel, det gillar jag inte.

Nio raka bortasegrar - nära NHL-rekord

Defensivt ansvar eller inte, Bergfors utsågs till matchens första stjärna efter att ha gjort 1-1-målet i den andra perioden och varit med i förarbetet till Andy Greenes 2-1 och Zach Parises 3-1. Han accepterade ändå coachens kritik.

- Absolut, defensiven är något jag måste arbeta på, säger han till Star-Ledger.

New Jersey Devils sensationella säsongsöppning håller på att sluta med ett rekord. Nattens seger var lagets nionde raka bortaseger. En vinst till och Buffalo Sabres NHL-rekord på tio raka bortasegrar är tangerat.

- Det är skönt att äntligen spela för ett lag som hittar ett sätt att vinna. Jag har varit nere i farmarligan i fyra år och där var det tvärtom, säger Nicklas Bergfors, som ligger femma i rookiespelarnas poängliga med tolv poäng (5+7) på 17 matcher.

Pittsburgh Penguins har efter en stark säsongsinledning hamnat i en rejäl svacka. Laget har fyra raka förluster och har bara gjort tre mål under den perioden. I natt lyckades i alla fall Sidney Crosby avsluta sin poängtorka. Passningspoängen på Ruslan Fedotenkos 1-0 var hans första poäng på över 318 minuter, eller fem matcher om man så vill.

Alltid något.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!