Fyra poäng - med bruten fot

Atalanta Thrashers Ilya Kovalchuk levererar trots smärtorna.

Tio matcher, tolv mål och 17 poäng. Atlanta Thrashers Ilya Kovalchuk har fått en sagolik inledning på årets säsong. Om man bortser från det faktum att han bröt foten den 24 oktober och missade sex matcher i månadsskiftet, det vill säga.

Att den ryska superstjärnan nyss har kommit tillbaka efter att ha brutit foten kan man inte tro när man ser hans statistik under de två senaste matcherna.

Efter att ha svarat för tre poäng (1+2) i comebacken mot New York Rangers härom natten följde han upp det med fyra nya poäng (2+2) i nattens 7-0-förnedring av Los Angeles Kings.

Det skrämmande: Kovalchuks fot har fortfarande inte läkt.

- Det kommer att ta ett tag innan den har läkt helt och hållet. Då kommer jag att vara okej, säger han med ett brett leende till nhl.com.

Mot Los Angeles gjorde han och pånyttfödde landsmannen Maxim Afinogenov sitt bästa för att terrorisera Kings målvakter. Jon Quick blev utbytt 14.16 in i den andra perioden. Han ersattes av Erik Ersberg efter att ha släppt in tre mål på mindre än fyra minuter.

"Det stank"

Ersberg var inte ett dugg mer lyckosam. Han hade varit på isen i en dryg minut när Afinogenov spädde på till 4-0. När matchen var över hade Ersberg släppt in fyra mål på sju skott.

- Det stank. Men det finns inget jag kan göra åt det. Man kan inte fundera på det för länge. Vi är ett bättre lag än vi visade i dag, säger Ersberg till AP.

Kovalchuk , Afinogenov och rookien Evander Kane, Thrashers förstaval i draften i somras, gjorde varsitt mål i den tredje perioden och blev tvåmålsskyttar. Afinogenov stannande liksom Kovalchuk på fyra poäng (2+2) medan Kane gjorde tre (2+1).

Efter matchen hyllade Kovalchuk sin nya radarpartner Afinogenov.

- Max ser ut att ha fått ett andra liv. I Buffalo blev han misshandlad av coachen. Han är en av de spelarna som jobbar hårdast. Varje dag ler han.

I Atlantas kasse stoppade unge tjecken Ondrej Pavelec samtliga 38 skott som Kings avfyrade.