Tampa-stjärnorna vaknade till liv

- 17/11/2009, 12:17 -

Islossning för Lecavalier, St. Louis och Tanguay

Vincent Lecavalier, Martin St. Louis och Alex Tanguay är trion som ska bära Tampa Bay Lightnings offensiv. Så har inte fallet varit under säsongsupptakten. I stället har andraårsspelaren Steven Stamkos och pånyttfödde Ryan Malone varit spelarna som har gjort att lagets resultat varit okej, trots stjärnornas frånvaro i målprotokollet.

Men kanske var nattens bortamatch mot Phoenix Coyotes en vändpunkt för den målsnåla trion. Alla tre blev målskyttar i 4-1-segern och det var framför allt lagkaptenen Lecavalier som klev fram. Efter att bara ha svarat för två mål på de inledande 17 matcherna fördubblade den forne 50-målsskytten sin målskörd och svarade dessutom för en assist.

– Det är stort, det känns bra och förhoppningsvis var det här bara början, säger Vincent Lecavalier till tbo.com.

– Förhoppningsvis kommer det här att hjälpa allihop. Jag vet att Marty (St. Louis) var lättad över sitt mål, så förhoppningsvis håller det i sig till nästa match och fortsätter att rulla på.

Upprättelse för kritiserad målvakt

St. Louis och Alex Tanguay gjorde sina fjärde mål för säsongen. Tanguay hade dessutom två passningspoäng och kom upp i lite mer respektabla tolv poäng (4+8) på 18 matcher.

Matchens första stjärna var emellertid ingen av de nämnda målskyttarna. I stället gick priset till målvakten Mike Smith, som stoppade 30 skott i sin första match sedan 2 november. 27-åringen har inlett säsongen mediokert och har fått se sig utkonkurrerad av finländaren Antero Niittymäki.

– Segern är viktigast för laget, men naturligtvis var det skönt att få killarna att känna förtroende för mig. Det har de nog inte gjort på bortais tidigare, säger Mike Smith, som hade fyra raka bortaförluster bakom sig inför nattens match.

Victor Hedman var poänglös för tolfte matchen i rad, men lämnade matchen som +1 efter att ha spelat drygt 21 minuter. Mattias Öhlund missade matchen på grund av en "underkroppsskada".

Se alla höjdpunkter

Hockeysverige.se

Skrivet av: