Ryske juniorstjärnan på väg hem

- 17/11/2009, 18:17 -

Filatov på väg till CSKA Moskva.

Nikita Filatov har inte haft någon framgångsrik höst med Columbus Blue Jackets i NHL. Den 19-årige ryssen har haft stora problem att vinna coachen Ken Hitchcocks förtroende och har vid flera tillfällen varit petad ur laget.

Enligt Columbus Dispatch kan det bli så att Filatov får återvända hem till Ryssland resten av säsongen. Tidningen uppger att en utlåning till moderklubben CSKA Moskva är aktuell.

Ingen i Columbus organisation eller Nikita Filatov själv vill kommentera uppgifterna, men enligt Columbus Dispatch ska parterna träffas och diskutera en lösning.

Nikita Filatov gick in i säsongen som en av favoriterna till att bli årets rookie i NHL. Hittills har han bara gjort två mål på 13 matcher i en mycket undanskymd roll. Vänsterforwarden har bara snittat drygt åtta minuters per macth. Ken Hitchcock har sagt att det beror på att den tvåfaldige JVM-spelaren inte har jobbat tillräckligt hårt.

Uppgifter till Columbus Dispatch gör också gällande att Filatov har blivit allt mer frustrerad med sin perifera roll i laget. Innan säsongen avslöjade han att han hade fått flera anbud från klubbar i KHL och att han kunde tänka sig att återvända hem till Ryssland om han hamnade i farmarlaget Syracuse Crunch igen.

Nikita Filatov valdes som sjätte spelare i draften 2008. Han gjorde fyra mål på åtta matcher för Columbus Blue Jackets i fjol och utsågs till den mest spännande spelaren utanför NHL av branschorganet The Hockey News. Mycket tyder på att ynglingen för sitt tredje JVM för Ryssland i Regina/Saskatoon nästa månad.

Hockeysverige.se

Skrivet av: