Onsdag 29 Sep
Stockholm

Äntligen Hedman!

Poängtorkan över för svenske rookien Victor Hedman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter tolv raka matcher utan poäng lyckades Victor Hedman komma med i poängprotokollet igen. Den svenske rookie plockade upp sin femte assistpoäng för säsongen när Tampa Bay Lightning föll med 3-4 mot Anaheim Ducks efter förlängning i natt.

18-åringen, som spelade 24.22 och var +1 i matchen, var med i förarbetet till Jeff Halperns 1-3-reducering i den andra perioden. Målet blev vändpunkten för Tampa, som dittills hade blivit utspelat.

Ytterligare en snabb reducering av skyttekungen Steven Stamkos bäddade för Martin St. Louis kvittering tidigt i tredje perioden.

I förlängningen kunde hemmalaget emellertid avgöra matchen. Lagkaptenen Scott Niedermayer satte segermålet framspelad av NHL:s nya assistkung Ryan Getzlaf sedan Ryan Malone tagit en tidig utvisning och gett Anaheim ett powerplay.

Assisten var Getzlafs andra i matchen och 22:a totalt på 20 matcher den här säsongen. Noterbart är att den store centern bara har gjort tre mål hittills.

Ryan Getzlafs sidekick Corey Perry hade två assist och förlängde sin poängsvit till 13 matcher. Det är den längsta sviten som någon NHL-spelare har legat bakom den här säsongen. Perry har gjort 26 poäng (13+13) på 20 matcher hittills och ligger trea i NHL:s poängliga.

I Tampa saknades Mattias Öhlund på grund av en fotskada.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela