Äntligen Hedman!

Poängtorkan över för svenske rookien Victor Hedman.


Efter tolv raka matcher utan poäng lyckades Victor Hedman komma med i poängprotokollet igen. Den svenske rookie plockade upp sin femte assistpoäng för säsongen när Tampa Bay Lightning föll med 3-4 mot Anaheim Ducks efter förlängning i natt.

18-åringen, som spelade 24.22 och var +1 i matchen, var med i förarbetet till Jeff Halperns 1-3-reducering i den andra perioden. Målet blev vändpunkten för Tampa, som dittills hade blivit utspelat.

Ytterligare en snabb reducering av skyttekungen Steven Stamkos bäddade för Martin St. Louis kvittering tidigt i tredje perioden.

I förlängningen kunde hemmalaget emellertid avgöra matchen. Lagkaptenen Scott Niedermayer satte segermålet framspelad av NHL:s nya assistkung Ryan Getzlaf sedan Ryan Malone tagit en tidig utvisning och gett Anaheim ett powerplay.

Assisten var Getzlafs andra i matchen och 22:a totalt på 20 matcher den här säsongen. Noterbart är att den store centern bara har gjort tre mål hittills.

Ryan Getzlafs sidekick Corey Perry hade två assist och förlängde sin poängsvit till 13 matcher. Det är den längsta sviten som någon NHL-spelare har legat bakom den här säsongen. Perry har gjort 26 poäng (13+13) på 20 matcher hittills och ligger trea i NHL:s poängliga.

I Tampa saknades Mattias Öhlund på grund av en fotskada.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.