Tisdag 21 Sep
Stockholm

Talangerna byter klubb - för att slå igenom

Montréal och Minnesota tradar forwards.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Guillaume Latendresse och Benoit Pouliot var två stora talanger med potential att bli NHL-stjärnor. Ingen av spelarna har infriat förväntningarna, därför ges de möjligheten till varsitt miljöombyte.

Natten till tisdagen tradade Montréal Canadiens Latendresse till Minnesota Wild i utbyte för Pouliot.

– De här anfallarna är två spelare i samma skede av karriären, de letar fortfarande efter en plats för sig själva i lagen som draftade dem. Många gånger kan en ny omgivning, nya lagkamrater och en ny situation vara av nytta för en spelare, säger Bob Gainey, Montréals general manager, i ett uttalande på klubbens webbsida.

22-årige Guillaume Latendresse draftades som 45:e spelare av Canadiens 2005 och höll på att ta en ordinarie NHL-plats samma höst. Efter att som sista spelare ha fått lämna klubbens träningsläger återvände han ett år senare och var desto mer framgångsrik. Under sin första NHL-säsong gjorde han 16 mål och 29 poäng och höjdes till skyarna som nästa stora powerforward i Montréals organisation. Sedan dess har han stått och stampat på samma ställe.

Den här säsongen har det bara blivit två mål och en assist på 23 matcher.

23-årige Benoit Pouliot räknades som en ännu större talang. 2005 draftades han som fjärde spelare efter Sidney Crosby, Bobby Ryan och Jack Johnson. Drygt fyra år senare har han fortfarande inte etablerat sig i NHL. Den här säsongen har han gjort 14 matcher för Minnesota Wild. Sammanlagt har det bara blivit 65 matcher i NHL sedan debuten 2007.

I samband med traden meddelade Montréal Canadiens även att de har kallat upp den vitryske forwarden Sergei Kostitsyn från farmarlaget Hamilton Bulldogs i AHL. Kostitsyn blev tidigare under säsongen avstängd efter att ha vägrat rapportera till AHL. Ryktet sade att han var på väg till KHL, men av rädsla för att bli avstängd från spel i OS valde han att stanna i Nordamerika.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela