"Hoppas jag kan läka snabbare"

Johan Franzén vill till OS.


Johan Franzén vägrar att låta drömmen dö. Drygt en och en halv månad efter att han slet av korsbandet kämpar han för att bli frisk i tid till OS.

– Jag hoppas att jag kan läka snabbare, säger Detroitforwarden.

Det var i säsongens blott tredje match som oturen grinade Johan Franzén i ansiktet. 29-åringen fick Chicagobacken Brent Seabrook över sig och fick hela sin egen och Seabrooks tyngd över knäet. Han slutförde matchen, men kände mer och mer smärta ju längre den led.

Efteråt insåg att han att något var fel. En magnetröntgen bekräftade hans värsta farhågor: korsbandet var av och han skulle tvingas till operation.

Drygt en och en halv månad efter incidenten kämpar den store smålänningen på med sin rehab. Han tycker att allt känns bra, men har bara känslan att gå på.

– Vi har inte gjort några tester eller röntgen på sistone. När vi har gjort det får vi ett hum om var vi befinner oss, säger Johan Franzén till Detroit News.

Han förväntas vara tillbaka på is någon gång kring jul, men vill inte göra en särskilt stor affär av det.

– Jag skulle knappt kalla det skridskoåkning. Det kommer bara att vara försiktiga skär, inga svängar. Det är fortfarande ömt så jag måste vara försiktig.

Johan Franzén har i princip varit borträknad från en medverkan vid OS i Vancouver i februari. Han inser att det kommer att bli tufft att hinna bli frisk till dess, men har inte gett upp hoppet.

– Jag kan inte delta i OS om jag inte har spelat åtminstone fem matcher. Två matcher räcker inte om man har varit borta i fyra månader, konstaterar han krasst.

– Det är ett långskott om jag håller samma fart som jag gör nu och om man se till datumen (som läkarna har satt). Men jag måste hoppas att jag kan läka snabbare. Man vet aldrig, säger Johan Franzén till Detroit News.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.