Fredag 27 Maj
Stockholm

"Hoppas jag kan läka snabbare"

Johan Franzén vill till OS.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Johan Franzén vägrar att låta drömmen dö. Drygt en och en halv månad efter att han slet av korsbandet kämpar han för att bli frisk i tid till OS.

– Jag hoppas att jag kan läka snabbare, säger Detroitforwarden.

Det var i säsongens blott tredje match som oturen grinade Johan Franzén i ansiktet. 29-åringen fick Chicagobacken Brent Seabrook över sig och fick hela sin egen och Seabrooks tyngd över knäet. Han slutförde matchen, men kände mer och mer smärta ju längre den led.

Efteråt insåg att han att något var fel. En magnetröntgen bekräftade hans värsta farhågor: korsbandet var av och han skulle tvingas till operation.

Drygt en och en halv månad efter incidenten kämpar den store smålänningen på med sin rehab. Han tycker att allt känns bra, men har bara känslan att gå på.

– Vi har inte gjort några tester eller röntgen på sistone. När vi har gjort det får vi ett hum om var vi befinner oss, säger Johan Franzén till Detroit News.

Han förväntas vara tillbaka på is någon gång kring jul, men vill inte göra en särskilt stor affär av det.

– Jag skulle knappt kalla det skridskoåkning. Det kommer bara att vara försiktiga skär, inga svängar. Det är fortfarande ömt så jag måste vara försiktig.

Johan Franzén har i princip varit borträknad från en medverkan vid OS i Vancouver i februari. Han inser att det kommer att bli tufft att hinna bli frisk till dess, men har inte gett upp hoppet.

– Jag kan inte delta i OS om jag inte har spelat åtminstone fem matcher. Två matcher räcker inte om man har varit borta i fyra månader, konstaterar han krasst.

– Det är ett långskott om jag håller samma fart som jag gör nu och om man se till datumen (som läkarna har satt). Men jag måste hoppas att jag kan läka snabbare. Man vet aldrig, säger Johan Franzén till Detroit News.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Golden State till NBA-final – igen

Publicerades: 2 timmar sedan

Testvecka avgör kritiserat fluorvallabeslut

Publicerades: 2 timmar sedan

Så har Osakas kamp förändrat tennisklassikern

Publicerades: 3 timmar sedan

McDavid sköt svensklaget ur Stanley Cup

Publicerades: idag 04:18

Eduardo Berizzo tar över Chiles fotbollslandslag

Publicerades: idag 01:30

Banan för farlig – matchen bröts

Publicerades: igår 22:59