1 av 3
2 av 3
3 av 3

Gustavsson till sjukhus efter hjärtproblem

"Det började rusa."


Han kan ha varit på väg mot NHL-karriärens första nolla. I stället hamnade Jonas Gustavsson på sjukhus. I nattens möte med Montréal Canadiens drabbades Torontomålvakten av nya hjärtproblem.

- Hans hjärta började rusa, säger coachen Ron Wilson.

Det var under höstens träningsläger som Jonas Gustavssons hjärta krånglade. Under ett konditionstest började hjärtat att rusa och han fick tas till sjukhus. Ett mindre ingrepp, där läkarna gick in i ljumsken och skickade upp elstötar i hjärtat för att det skulle komma i rätt rytm, gjordes för att åtgärda problemet. Men i natt var det alltså dags igen.

Under bortamatchen mot Montréal Canadiens, Jonas Gustavssons andra start på ett dygn, spelade han bara en period och gjorde åtta räddningar innan hjärtat började rusa igen.

- Han kommer att tillbringa natten på sjukhus och sedan åka tillbaka till Toronto i morgon. Hans hjärtrytm lugnade ned sig i omklädningsrummet,men vi ville vara försiktiga, sade Torontocoachen Ron Wilson på presskonferensen efter matchen.

- Han var med om samma sak under träningslägret när hans hjärta började rusa, men lugnade ned sig av sig självt. Vilken situation som helst med hjärtat kan vara allvarligt, men vi tror inte att det här är allvarligt eller något farligt på lång sikt.

Joey MacDonald, uppkallad för att ersätta ljumskskadade Vesa Toskala, hoppade in i Jonas Gustavssons ställe. Han räddade 18 skott och lyckades bibehålla Torontos nolla när de besegrade Canadiens med 3-0.

Calle Gunnarsson missade matchen efter att ha drabbats av en misstänkt axelskada i matchen mot Buffalo Sabres natten mot tisdag. Toronto Sun skriver att den kan ha varit allvarlig, men klubben har inte gett någon information kring den 23-årige rookiebackens status.

Rickard Wallin var petad för sjätte matchen i följd.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!