1 av 3
2 av 3
3 av 3

Henrik Sedins poängsuccé fortsätter

Även Robert Luongo låg bakom segern mot Flyers.


Vancouver Canucks inledde sin roadtrip i öst med att besegra New Jersey Devils natten mot torsdag. I natt fortsatte laget sitt korståg genom att knocka krisdrabbade Philadelphia Flyers över ända.

3-0 skrevs segersiffrorna till sedan Roberto Luongo stoppat 38 skott och orsakat Flyers deras sjätte förlust på de sju senaste matcherna. Extra kul för Luongo var att Kanadas general manager inför OS, Steve Yzerman, följde hans spel på isen.

- Jag visste inte att de var här och kollade förrän efter matchen. Men jag är rätt glad att de var här nu, säger Luongo till nhl.com.

En annan spelare som lär finnas på isen i OS är Henrik Sedin, Sveriges främsta poängplockare i NHL så här långt. Han spelade fram till två av Vancouver Canucks mål och avancerade till åttonde plats i NHL:s poängliga. På 28 matcher har han svarat för 32 poäng (14+18). Tvillingbrorsan Daniel hade en passningspoäng.

Philadelphia Flyers anordnade ett krismöte efter matchen. Lagkaptenen Mike Richards ville inte avslöja vad som hade sagts innanför de stängda dörrarna, men det var troligen inga snälla ord.

- Vi tryckte på några punkter som vi kände att vi behövde ta upp, sade Richards.

Nattens match var den andra i rad där Flyers, med all sin offensiva bredd, lämnade isen mållöst. Den senaste tidens förluster har gjort att laget har ramlat ned till tionde plats i Eastern Conference.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!