1 av 3
2 av 3
3 av 3

"Bäckis" och Semin levererade i natt

"Han är utvilad och har mycket energi."


Alexander Ovechkin är avstängd, men Washington Capitals visar att de kan göra mål ändå. I nattens hemmamatch mot Florida Panthers fyllde laget motståndarkassen med mål. Sex stycken närmare bestämt. Caps vann med 6-2 efter att en annan Alexander kommit tillbaka till laguppställningen.

Alexander Semin svarade för två mål och två assist i sin första match sedan mitten av november. 25-åringen har saknats på grund av en handledsskada.

- Vi går ut och spelar som ett lag, det är nyckeln. Naturligtvis är det tråkigt att Ovechkin inte spelade i kväll, men vad kan man göra? Det var min första match efter en skada och det är alltid svårt att spela när man har varit borta. Laget hjälpte mig att hitta tillbaka till mitt spel, säger ryssen till AP genom en tolk.

Washingtons coach Bruce Boudreau var inte förvånad över Semins pigga uppträdande efter nästan tre veckors frånvaro.

- Han är utvilad, han borde ha mycket energi, log coachen.

Nicklas Bäckström hittade målet igen när han satte Washingtons 4-0-mål i powerplay tidigt i den andra perioden. Det var hans sjunde fullträff den här säsongen.

Washington gick upp till en 6-0-ledning innan Florida kunde snygga till siffrorna. Panthers saknar fortfarande målvakten Tomas Vokoun som skadade örat under bisarra former tidigare i veckan när lagkamraten Keith Ballard av misstag slog sin klubba över huvudet på tjecken i samband med ett insläppt mål.

Ersättaren Scott Clemmensen släppte in två tidiga mål innan han blev utbytt till förmån för tjecken Alexander Salak som spelade för TPS Åbo i finska ligan förra säsongen. Han släppte in fyra puckar på 33 skott.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL: