1 av 3
2 av 3
3 av 3

"Bäckis" och Semin levererade i natt

"Han är utvilad och har mycket energi."


Alexander Ovechkin är avstängd, men Washington Capitals visar att de kan göra mål ändå. I nattens hemmamatch mot Florida Panthers fyllde laget motståndarkassen med mål. Sex stycken närmare bestämt. Caps vann med 6-2 efter att en annan Alexander kommit tillbaka till laguppställningen.

Alexander Semin svarade för två mål och två assist i sin första match sedan mitten av november. 25-åringen har saknats på grund av en handledsskada.

- Vi går ut och spelar som ett lag, det är nyckeln. Naturligtvis är det tråkigt att Ovechkin inte spelade i kväll, men vad kan man göra? Det var min första match efter en skada och det är alltid svårt att spela när man har varit borta. Laget hjälpte mig att hitta tillbaka till mitt spel, säger ryssen till AP genom en tolk.

Washingtons coach Bruce Boudreau var inte förvånad över Semins pigga uppträdande efter nästan tre veckors frånvaro.

- Han är utvilad, han borde ha mycket energi, log coachen.

Nicklas Bäckström hittade målet igen när han satte Washingtons 4-0-mål i powerplay tidigt i den andra perioden. Det var hans sjunde fullträff den här säsongen.

Washington gick upp till en 6-0-ledning innan Florida kunde snygga till siffrorna. Panthers saknar fortfarande målvakten Tomas Vokoun som skadade örat under bisarra former tidigare i veckan när lagkamraten Keith Ballard av misstag slog sin klubba över huvudet på tjecken i samband med ett insläppt mål.

Ersättaren Scott Clemmensen släppte in två tidiga mål innan han blev utbytt till förmån för tjecken Alexander Salak som spelade för TPS Åbo i finska ligan förra säsongen. Han släppte in fyra puckar på 33 skott.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!