- Foto: Bildbyrån

Första AHL-målet av Mikael Johansson

I natt var Mikael Johansson tillbaka i spel för Hamilton Bulldogs i AHL. I sin blott femte match för säsongen och första på över en månad, slog 24-åringen in sitt första mål i Nordamerika.


Den tidigare Färjestadscentern, som har varit ljumskskadad, satte Hamiltons 1-0-mål i 5-1-segern över Mikael Backlunds Abbotsford Heat. Arvikasonen var +1 och sköt ytterligare två skott mot Leland Irving i gästernas målbur.

Backlund var poänglös och hade ett skott på mål. Han har gått mållös från isen i Abbotsfords elva senaste matcher.

*****

Daniel Larsson motade 31 av 33 skott när han i natt förde Grand Rapids Griffins till en 4-2-seger över starka San Antonio Rampage. En skön upprättelse för 23-åringen, som släppte in fem mål på sex skott mot samma motståndare i en match i höstas.

Mattias Ritola spelade fram Kris Newbury till Grand Rapids matchvinnande 3-1-mål.

Dick Axelsson, som har fått beskedet att han inte får lämna USA och återvända hem till Sverige, var poänglös. Han har inte gjort någon poäng på nio matcher, det vill säga sedan den 6 november.

*****

Jonas Junland hade en assist och var +2 när hans Peoria Rivermen körde över Texas Stars med 5-1 på bortais. 22-åringen har svarat för 21 poäng (6+15) på 26 matcher den här säsongen och är trea i poängligan för backar.

Hockeysverige.se

AHL
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!