1 av 2
- Foto: SCANPIX/AP
2 av 2
- Foto: SCANPIX/AP

Bergfors bjöd brorsan på drömmål

Brorsan satt på läktaren - då fortsatte Bergfors succé.


Henrik Bergfors var själv en backtalang en gång i tiden och draftades av Tampa Bay Lightning i nionde rundan 2001. Men bortsett från åtta elitseriematcher med Södertälje och ett gäng allsvenska matcher med Örebro nådde 27-åringen aldrig några större höjder under sin karriär.

I natt fick han se sin allt mer framgångsrika lillebror bjuda på underhållning i världsklass. Med brorsan på läktaren bjöd Nicklas Bergfors på ett vackert solomål när han gav New Jersey Devils ledningen i första perioden av mötet med Philadelphia Flyers.

Bergfors tog fart genom mittzonen, gjorde bort Flyersbacken Braydon Coburn och stötte pucken mellan benen på Brian Boucher i gästernas kasse.

- Det är första gången de är över. De såg förra matchen också, berättar Nicklas Bergfors för Newark Star-Ledger apropå att brorsan Henrik och deras systers make fanns på läktaren.

Den svenska rookiesensationen satte även 2-0 - också det ett powerplaymål - i den första perioden. Detta sedan han förhindrat Scott Hartnell från att få ut pucken ur zon i första läget och slagit en målvaktsretur sekunderna senare.

Skuggar Tavares i rookietoppen

Då stod klockan på 12.31 och man kan tycka att det vore omöjligt att inte fundera över möjligheten att göra ett hattrick. Inte då!

- Jag fick två snabba, men försökte fokusera på spelet. Jag försökte att inte tänka på hattricket, påstår Nicklas Bergfors.

Högerforwarden är uppe i 22 poäng (11+11) på 31 matcher och har bara New York Islanders juniorforward John Tavares (27 poäng) framför sig i rookietoppen. Coachen Jacques Lemaire tror att det finns mer att plocka ur Bergfors.

- Jag skulle säga att han har legat på samma nivå den senaste månaden. Han har spelat bra. Jag hoppas bara att jag ska få ännu mer, så han kan spela med toppspelarna. Det kommer kanske att ta tid, men han har talangen, säger Lemaire till Newark Star-Ledger.

Patrik Elias gjorde Devils övriga mål och passerade 300-strecket under sin karriär. Tjecken, som är uppe i 301 mål, är 46 mål från att tangera John MacLeans klubbrekord på 347 mål.

 

Hockeysverige.se

/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!