- Foto: Scanpix

Hörnqvist i superform

Sänkte Tampa Bay och valdes till matchens lirare i natt


Tampa Bay Lightning och Nashville Predators säsong går minst sagt i olika riktningar. Medan Victor Hedmans och Mattias Öhlunds lag bara har vunnit en av sina tio senaste matcher har Patric Hörnqvists gäng radat upp så många segrar att man nu delar topplaceringen i Central Division med Chicago Blackhawks.

Inför nattens möte i Sommet Center försökte Tampas coach Rick Tocchet ge spelarna ett strängt budskap. Han petade tilltänkte stjärnan Alex Tanguay, som bara har svarat för fyra mål den här säsongen, i hopp om att det skulle få spelarna att vakna.

Tocchets manöver gav utdelning i en period. Sedan kom raset. 2-1-ledningen från den första perioden förvandlades till ett underläge med 2-6 på 20 minuter i den andra perioden.

Hörnqvist - matchens lirare


Knäcken kom från Patric Hörnqvists klubba. Ex-djurgårdaren satte sitt åttonde mål för säsongen fram till 4-2 efter 12.22. Det fick finländaren Antero Niittymäki utbytt. 28 sekunder senare fick ersättaren Mike Smith vittja nätet sedan Hörnqvist spelat fram J.P. Dumont till 5-2.

- Jag tyckte att vi kämpade hårt i andra perioden. Det var en tuff kväll för målvakterna. Vi rensade inte framför målet, men jag tyckte över lag att killar arbetade väldigt hårt, säger Rick Tocchet till AP, trots den klara förlusten.

Patric Hörnqvist spelade bara 11.22 men gjorde vad han kunde av sin begränsade istid och utsågs till matchens första stjärna. Målet var hans andra på lika många matcher och stockholmaren är uppe i 14 poäng (8+6) på 33 matcher den här säsongen.

Victor Hedman spelade bara 13.23 för Tampa. Det är hans minsta istidsnotering den här säsongen. Han var liksom Mattias Öhlund, 23.48 i istid, -2 för andra matchen i rad.

Tampa Bay Lightning har rasat ned till 14:e och näst sista plats i Eastern Conference. Bara Carolina Hurricanes är sämre i NHL just nu.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!